De vijf beste Nederlandstalige series op Netflix

  Het Netflix aanbod is gevuld met series van buitenlandse bodem. Gelukkig staan er ook nog titels op van Hollandse en Belgische bodem. De beste titels die je op de streamingdienst kunt vinden, lees je in onze special over de vijf beste Nederlandstalige series op Netflix.

  Netflix

  Undercover

  We beginnen met onze lijst met beste Nederlandstalige series op Netflix met Undercover. In deze Nederlands-Belgische samenwerking is de Belgische politie een enorm XTC-netwerk op het spoor. Deze handel wordt geleid door de Brabander Ferry Bouman (Frank Lammers), die zijn tijd voornamelijk doorbrengt op de camping.

  Om de drugscrimineel en zijn organisatie op te rollen, besluiten de Nederlandse en Belgische politie om hun krachten te bundelen en twee undercover-agenten te installeren binnen het vakantieoord (Anna Drijver en Tom Waes). De twee zullen het vertrouwen van Bouman moeten winnen, maar zoals gebruikelijk gaat dat niet bepaald gemakkelijk. Verwacht dan ook het nodige drugsgeweld in de serie.

  Undercover heeft één seizoen met tien afleveringen die elk 45 tot 50 minuten duren.

  Evangelische Omroep

  Als de dijken breken

  De Nederlandse dijken zijn ons belangrijkste verdediging tegen het water uit de Noordzee. Onze volgende notering in de lijst met beste Nederlandstalige series op Netflix laat zien wat er gebeurt als er in Nederland en België een watersnoodramp plaatsvindt. Als de dijken breken volgt vijf verhaallijnen die ieder een andere kant van de catastrofe laten zien.

  De overstroming van een groot deel van de Benelux is een reëel gevaar. Volgens de voorzitter van de Landelijke Coördinatiecommissie Overstromingsdreiging, Harold van Waveren, maakt de serie je bewust van dat gevaar en word je er van bewust hoe belangrijk de bescherming is. Het helpt natuurlijk ook dat de serie goed in elkaar steekt.

  Als de dijken breken heeft één seizoen met zes afleveringen die ieder zo'n 45 minuten duren.

  BNNVARA

  De Affaire

  De Affaire gaat over onderzoeksjournalisten Dana Lievens (Kiki van Deursen) en Tom Waardenburg (Peter Blok) die affaires uit de echte wereld helemaal uitpluizen. Zo doen ze in één van de afleveringen onderzoek naar de gebeurtenissen in Srebrenica en in een ander naar de afluisterpraktijken van de NSA.

  Hoewel het om echte zaken gaat, wordt alles op een gedramatiseerde manier verteld. Hierdoor is de serie voor iedereen leuk om te volgen. Daarnaast geeft het je een uniek, maar ietwat overdreven, kijkje in het leven van een onderzoeksjournalist. De Affaire hoort dan ook absoluut thuis in deze lijst.

  De Affaire heeft één seizoen met drie afleveringen die ieder zo'n 48 minuten duren.

  ZDF Enterprises

  Tabula Rasa

  Annemie D’Haeze heeft een probleem: sinds een auto-ongeluk lijdt ze aan geheugenverlies. Daardoor kan ze geen nieuwe herinneringen meer opslaan. Om dat probleem enigszins op te lossen maakt ze continue aantekeningen in een dagboek. De politie klopt nu alleen ook aan de deur bij Annemie, omdat ze mogelijk de laatste persoon is die de vermist Thomas De Geest heeft gezien. Kan ze het sleutelmoment boven water krijgen?

  Liefhebbers van mysterieuze thrillers zijn bij Tabula Rasa aan het perfecte adres. De spannende serie heeft ook niet voor niets vijf Ensors gewonnen - de Belgische Oscars.

  Tabula Rasa heeft één seizoen met tien afleveringen die elk zo’n 50 minuten duren.

  BNNVARA

  Overspel

  De thrillerserie Overspel gaat over de jonge fotografe Iris Hoegaarde (Sylvia Hoeks) die een verhouding begint met advocaat Willem Steenhouwer (Fedja van Huêt). Steenhouwer verdedigt vastgoedmagnaat Huub Couwenberg (Kees Prins) en staat hierdoor lijnrecht tegenover de officier van Justitie, en de man van Iris, Pepijn van Erkel (Ramsey Nasr).

  De serie weet je helemaal mee te trekken in het verhaal over de onmogelijke liefde tussen Iris en Willem. Hierdoor wil je constant naar de volgende aflevering kijken. Dit is met name te danken aan het sterke acteerwerk, waarbij Kees Prins er extra uitspringt. Om deze reden verovert Overspel zeker een plek onze special over de vijf beste Nederlandstalige series op Netflix.

  Overspel heeft drie seizoenen met 32 afleveringen die ieder zo'n 48 minuten duren.

  De beste Nederlandstalige series op Netflix

  Dit was onze lijst met de beste Nederlandstalige series op Netflix. Als je meer van de films bent, kan je onze special over de beste Nederlandse films op Netflix lezen. Ben je meer van de humor? Bekijk dan ons artikel over de beste Nederlandse cabaret op Netflix.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.