De top 5 beste GTA games

  Dat GTA bij veel mensen bovenaan het verlanglijstje staat is allen bekend. Welke GTA-titel men nu het liefste wil spelen is hele andere koek. We vroegen het aan jullie en aan de hand daarvan publiceren we vandaag de (schokkende) uitkomsten van de Top 5 beste GTA games.

  5. Grand Theft Auto 4

  Grand Theft Auto 4 bracht ons het Slavisch personage Niko Bellic en was het elfde deel in de reeks. Liberty City is weer terug van weggeweest en het is - voor het eerst sinds GTA 2 - weer mogelijk om samen met je vrienden te spelen. Er zijn twee DLC-pack's uitgebracht onder de naam Episodes of Liberty City: The Balad of Gay Tony en The Lost and the Damned.

  Je mobiele telefoon is heilig, want hiermee kun je sms-berichten lezen, foto's maken en je vrienden uitnodigen. Het metrosysteem is erg realistisch, net als het leven op de straat. Even fluiten en je hebt een taxi te pakken. Vervolgens steel je een auto, krijg je de politie achter je aan en ontsnapt door in een steegje snel van wagen te wisselen. Awesome!

  4. Grand Theft Auto: Vice City

  Miami Vice-bitches! We gaan terug in de tijd - letterlijk en figuurlijk - naar de tijd van de jaren 80 van de vorige eeuw. Alles draait om de maffia en lijkt gebaseerd te zijn op het echte Miami. De sfeer springt eruit en de bekende nummers - onder andere van Michael Jackson - zorgen voor een onvergetelijke ervaring op een eiland vol stranden, palmbomen en hawai-shirts.

  Het hoofdpersonage lijkt zo weggelopen te zijn uit de film Scarface. Zelfs maffe parodieën op The Village People zijn in GTA Vice City terug te vinden. Het spel neemt zichzelf alles behalve serieus en wil er vooral één groot feest van maken. Dat is Rockstar goed gelukt!

  3. Grand Theft Auto Online

  GTA Online brengt de singleplayer wereld van Grand Theft Auto 5 tot leven op de digitale snelweg. Voor het eerst kun je met meerdere vrienden - 16 in totaal - samen aan de slag in de wereld van Los Santos. Fietsen jatten, oma's beroven, een geheime grot zoeken... je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk in GTA Online.

  De lancering verliep helaas niet helemaal vlekkeloos, maar op dit moment is GTA Online zeker opnieuw de moeite waard. Alle savegames van de oude consoles kun je overzetten naar de verbeterde current-gen versies, heerlijk en gemakkelijk. Helaas is het nog steeds niet mogelijk om met z'n allen een bank te beroven, iets wat vooraf wel aan ons was beloofd .

  2. Grand Theft Auto 5

  Als er één game de hype heeft waargemaakt is het wel GTA 5. Op het moment dat Rockstar slechts één screenshot op het net plaatste ging iedereen los. Het is de eerste keer dat je met drie verschillende personages in één spel aan de slag kunt. Elk hebben ze hun eigen zwaktes en vaardigheden, waardoor je tactisch zult moeten beslissen met wie je wilt spelen.

  De recente update van Grand Theft Auto 5 heeft ook veel voeten in de aarde gehad. Voor het eerst in de serie werd er een heuse first-person mode toegevoegd. Hoe vet is het om een bank te kraken alsof je echt er zelf bij bent?! VET!

  1. Grand Theft Auto: San Andreas

  GTA: San Andreas was de samensmelting van de Amerikaanse steden Los Angeles, Las Vegas en San Fransisco. De spelomgeving was groter dan ooit tevoren en bestond voornamelijk uit akkers, bossen, woestijnen en bergen. Voor het eerst in de serie kon je op een fiets of BMX springen en met een parachute op je rug uit een vliegtuig springen.

  Uit onze poll is gebleken dat jullie GTA: San Andreas als de allerleukste Grand Theft Auto-game aller tijden beschouwen. De grappigste herinnering aan het spel? Je gaat met een kale kop de kapperszaak binnen en komt er met een afro uit.

  Grand Theft Auto IV

  Verkijgbaar vanaf 29 april 2008

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.