Top 5 best betaalde acteurs in 2014 - Mannen van miljoenen

  Hollywood acteur, wie wil dat nou niet worden? Flinke flappen, fans die je naam uitschreeuwen, bakken vol geld, de mooiste vrouwen voor je voeten en heb ik al gezegd dat ze genieten van een heerlijk hoog banksaldo? Over wie we het hebben lees je in deze top 5 best betaalde acteurs in 2014!

  5. Mark Wahlberg - 32 miljoen dollar

  Je zult het niet verwachten, maar Mark Wahlberg heeft een mild crimineel verleden en heeft dan ook (kort) in de cel gezeten. In diezelfde periode richtte hij zich erg op rapteksten, waar hij zijn uitlaatklep in vond. In 1989 ging hij samen met zijn broer auditie doen voor de jongensgroep New Kids on the Block. Ze werden beide aangenomen, maar net voor het succes stapte Mark uit de groep.

  Hij stortte zich op een solocarriere, maar dat kwam niet echt van de grond. Maar toch werd hij daardoor ontdekt door het modellenbureau van Calvin Klein en begon in 1993 voor ze te modelleren. Rond diezelfde periode begon hij zijn zinnen te zetten op een acteercarrière. Inmiddels heeft Mark Wahlberg veel films op zijn naam staan is hij zich sinds 2012 ook films gaan produceren.

  Opvallend is dat Mark Wahlberg in 2014 voor geen enkele film heeft geacteerd. Hij heeft The Gambler geproduceerd en is uitvoerend producent van de hitserie Boardwalk Empire.

  Bekende films van Mark Wahlberg zijn: Transformers: Age of Extinction (2014), Lone Survivor (2013), Ted (2012), The Fighter (2010), The Departed (2006), The Italian Job (2003) en Planet of the Apes (2001).

  4. Christian Bale - 35 miljoen dollar

  De acteur die ook wel bekend staat als 'die gek die op de set stond te schreeuwen' heeft flinke bekendheid gekregen na zijn rol als Batman in Batman Begins (2005) en The Dark Knight (2008). In 2011 kreeg Bale terecht een Oscar voor zijn rol als Dicky Eklund in The Fighter (2010). Hierin speelt hij een arme ex-profbokser die manager is van zijn boksende halfbroer. Maar dat gaat niet van het leien dakje. Hij komt veelvuldig in aanraking met de politie en brengt zijn halfbroer daarbij ook in problemen.

  Christian Bale heeft in 2014 maar in één film gespeeld: Exodus: Gods and Kings. De film is niet zo succesvol gebleken en scoorde bij de media ook niet hoog. Maar Bale heeft vele topfilms op zijn naam staan: Empire of the Sun (1987), American Psycho (2000), Equilibrium (2002) en de eerder genoemde Batman-films.

  3. Leonardo DiCaprio - 39 miljoen dollar

  De grootste charmeur en, in de ogen van velen, de beste acteur die nog geen Oscar heeft ontvangen voor een filmrol, staat op nummer drie. Hij heeft overigens wel veel andere filmprijzen gekregen, waaronder twee keer een Golden Globe. DiCaprio werd al vrij vroeg in zijn carriere beroemd vanwege zijn rol als de charismatische Jack Dawson die smoorverliefd wordt op de aristocratische jongedame Rose. Never let go...

  Maar veel van zijn beste rollen zijn wat later gespeeld. Met name heeft DiCaprio de afgelopen vijf jaar geweldige rollen gespeeld. Waaronder de sterk geïmproviseerd scenes in Django Unchained (2012) en The Wolf of Wallstreet (2013). In laatstgenoemde film kwam in 2013 uit en is Leonardo z'n laatste film die we hebben gezien - momenteel is hij druk bezig met de opnames van Revenant.

  2. Dwayne "The Rock" Johnson - 52 miljoen dollar

  De voormalige professionele worstelaar The Rock heeft het goed voor elkaar gekregen. Net als Arnold Schwarzenegger is Dwayne Johnson van topsport overgestapt naar Hollywood-acteur, en met succes. In 2002 speelde Johnson de rol van Scorpion King in de gelijknamige film en kreeg hiervoor het hoogste salaris ooit voor de eerste hoofdrol in een Hollywood productie: 5,5 miljoen dollar!

  De jaren daarop ging het wat minder met de acteur en speelde hij in geen bekende kaskrakers. Pas de laatste paar jaren maakt hij een sterke comeback in films als G.I. Joe: Retaliation (2013), Pain & Gain (2013), Fast and Furious 6 (2013), Fast and Furious 7 (2015) en San Andreas (2015) die deze week in de bioscoop is verschenen.

  1. Robert Downey Jr. - 75 miljoen dollar

  Mr. Iron Man himself. Robert Downey Jr. heeft zich de afgelopen jaren onmisbaar gemaakt voor de Avengers. En dat heeft zich uitbetaald: 75 miljoen dollar(!) in één jaar. Maar het is niet altijd goed gegaan met de Amerikaanse acteur. Hij wordt er niet graag aan herinnerd, maar Robert Downey Jr. heeft een drugsverleden dat zijn carriere meerdere malen heeft ondermijnd. Maar hij is al jaren clean en zegt nooit meer terug te willen naar dat verleden.

  We kennen Downey Jr. uit de films: Tropic Thunder (2008), Iron Man (2008), Sherlock Holmes (2009), Avengers (2012), The Judge (2014) en de bekende vervolgen op de Iron Man-films.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.