10 leuke kerst games - Nostalgie op tweede kerstdag!

  De dagen zijn donker en we verlangen met kerst stiekem allemaal naar een stukje nostalgie. Daarom een overzicht van 10 leuke kerst games uit het verleden. Wie wil dat nu niet spelen, lekker warm en knus voor de knisperende openhaard? Laat die lijst maar komen!

  10. Gex 3 - Deep Cover Gecko

  Ken je deze nog? Een platformende hagedis uit het PlayStation 1 en Nintendo 64-tijdperk. Drie verschillende games had onze geschubte vriend op zijn naam staan, waarvan er twee open 3D-omgevingen vergelijkbaar met Banjo-Kazooie hadden. Eén van die omgevingen is wel erg memorabel, want je neemt een bezoek aan de Kerstman op de Noordpool. Het hele level zit vol met kerst-referenties en de primaire vijanden zijn elfjes van de kerstman!

  9. James Pond 2 - Codename RoboCod

  Mag ik een Vodka Martini, Shaken not.. hé wacht eens even! Dit is helemaal geen James Bond-game! We hebben hier te maken met het rare wezentje James Pond. Hij trekt er - in een platformavontuur op de SEGA Master System II - op uit om zijn aardsvijand Dr Maybe te verslaan, nadat deze de gehele fabriek van de Kerstman overhoop heeft gehaald. Spannend!

  8. Animal Crossing

  In de Animal Crossing-reeks speel je een personage in een dorpje vol met schattige dieren. De spel-serie werkt met een real-time klok, waardoor er speciale evenementen plaatsvinden op vooraf bepaalde data en tijden. Op 25 en 26 december is het kerst in Animal Crossing. Het hele dorp in sneeuw gehuld en je maakt kennis met een rendier-achtige kerstman.

  7. Bully: The Scolarship Edition

  In Bully speel je een kleine pestkop op het schoolplein. Je kunt met Halloween en kerst je pesterijen uitvoeren en dat geeft het spel toch wel een erg bijzondere sfeer mee. De kerstman staat klaar om beroofd te worden en de winkels zijn helemaal omgetoverd met kleurige kerstversieringen. Sneeuwballen gooien maakt het kerstfeest helemaal compleet.

  6. Banjo-Kazooie

  Eén van de latere levels van de Nintendo 64-platformer Banjo-Kazooie laat ons spelen in een wereld vol sneeuw. Gigantische sneeuwmannen, kerstbomen vol lampjes, cadeautjes en een ijsberen-familie zorgen samen voor een feest van herkenning. De vrolijke muziek ligt lekker in het gehoor en doet ons smeken om een wederopstanding van Rare Studios.

  5. Batman: Arkham Origins

  Een Batman-verhaal dat zich afspeelt op kerstavond in Gotham City. De hele stad ligt vol met sneeuw en is versierd met mooie kerstkranzen. Minder leuk zijn de supervillains die op Batman af worden gestuurd om hem te vermoorden. Batman: Arkham Origins neemt ons mee naar de begindagen van de gevleugelde vleermuisman en blijkt een unieke ervaring.

  4. Christmas Party Pack - The Sims 2

  Wat is er nu leuker dan kerst vieren met je familie en vrienden? Kerst vieren met je digitale - zelfgemaakte - familie en vrienden. De hele buurt is van binnen tot buiten helemaal in te richten met kerstversiering naar jouw smaak. Een kerstboom hier, een kerstkrans daar! Oh en natuurlijk steek je achteraf alles handmatig in de fik. Merry Christmas!

  3. Xmas Lemmings

  Lemmings zijn kleine mannetjes en in deze speciale versie hebben ze miniscule kerstpakjes aan. Jij mag ze als een soort opperheer aansturen door ze allerlei taken te geven, waarmee ze van punt A naar punt B kunnen komen. Scheppen, parachutespringen, hakken en nog veel meer oefeningen zorgen ervoor dat je dit zooitje ongeregeld in goede banen kunt leiden.

  2. Diddy Kong Racing

  Diddy Kong Racing was één van de leukste - zo niet dé leukste - racegames op de Nintendo 64. In het spel zat een speciale besneeuwde kerst-track vol met kerstbomen, kerstkransen en andere vrolijke versieringen. Het was tevens één van de moeilijkste levels uit het spel.

  Waarom? De tweede keer dat je speelt ben je verplicht om 10 muntjes die op het parcours liggen mee te pakken en hiernaast ook nog eens eerste te worden. Dat waren nog eens uitdagingen! Na honderd keer lukt het je vast en zeker! Leuk idee voor de kerstvakantie?

  1. Shenmue

  Shenmue is een ongekende (en ondergewaardeerde) klassieker uit de tijd van de SEGA Dreamcast. Ontmoet de kerstman en voel hoe er kerst gevierd wordt in het sinistere Hong Kong. Shenmue is een emotioneel spel, maar de manier hoe hier kerst wordt neergezet spant echt de kroon. Jingle Bells komt uit iedere box in je woonkamer, heerlijk!

  Batman: Arkham Origins

  Verkijgbaar vanaf 25 october 2013

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.