Top 10 beste Netflix films in Nederland - Wat zijn de toptitels?

  Op Netflix is in Nederland heel veel moois te vinden. De beste pareltjes van de onlineservice hebben we voor je opgevist. Samen vormen ze de top 10 beste Netflix films die je in onze ogen in Nederland kunt bekijken.

  10. Toy Story 3

  Kleine kinderen worden op een dag groot. Zo ook Andy uit de Toy Story-trilogie van animatiekoning Pixar. Buzz, Woody en de rest van de bende liggen de afgelopen jaren meer stof te happen dan dat er met ze gespeeld wordt. Tijd om in te grijpen! Hoe ze dat doen? Een tripje naar Sunnyside, een kinderopvang voor uitgerangeerd speelgoed.

  Helaas blijkt de kindercrèche gedomineerd te worden door een naar aardbeien-ruikende beer en zijn handlangers. Zo verandert een welverdiende oudedagsvoorziening in een Prison Break-achtige film vol ontsnappingspogingen.

  Het is erg knap dat Pixar het meer dan 10 jaar na Toy Story 2 opnieuw voor elkaar krijgt om een klassiekertje van de bovenste plank af te leveren. Nummer 10 claimen in deze lijst is honderd procent toegestaan.

  9. Eternal Sunshine of the Spotless Mind

  Stel je voor dat je een relatie aangaat met het leukste meisje dat er in jouw ogen bestaat. Na een jaar of twee blijkt dat jullie niets meer delen en eigenlijk twee totaal verschillende richtingen op gegaan zijn. Na een ruzie bied je opnieuw je excuses aan en... dan blijkt plots dat de dame (of heer) in kwestie niet eens meer weet wie je bent. Whut?

  Het geheugen van de vrouw blijkt gewist te zijn door een mysterieus bedrijf. Wat doe je dan als man? Hetzelfde ondergaan natuurlijk, maar wat als je onderweg spijt krijgt en helemaal niet wilt dat de herinneringen verdwijnen. Dit overkomt Jim Carrey als Joel Barish in Eternal Sunshine of the Spotless Mind. Geef deze zeker een keer een kans!

  8. Saving Private Ryan

  Saving Private Ryan was een hele dure film om te maken. Een heel strand van Normandië werd afgezet voor de opnames. Lokale ziekenhuizen werden benaderd om verminkte mensen te laten figureren voor een hoog realiteisgehalte. Tom Hanks duikt aan het einde van de film op, dus dan weet je dat je te maken hebt met een echte bioscoopknaller.

  De Tweede Wereldoorlog wordt in Saving Private Ryan op een keiharde manier in beeld gebracht. De Duitse soldaten waren soms echt een stelletje moordmachines. Saving Private Ryan is één van de spannendste reddingsoperaties ooit in een film. Wil jij mee helpen zoeken naar Ryan?

  7. The Silence of the Lambs

  Hannibal Lecter, een massamoordende psychiater, wordt in zijn cel om hulp gevraagd. De gevaarlijke moordenaar Bufallo Bill loopt vrij rond en men vermoedt dat het inzicht van Hannibal in zijn denkwijze kan leiden tot de oplossing van de zaak. Plots ziet Hannibal zijn kans schoon en weet te ontsnappen. Pas maar op dat hij je niet omlegt en vervolgens opeet!

  De film was bij de release lang niet zo populair als vandaag de dag. Het is op termijn een regelrechte culthit geworden. Op de meest gruwelijke wijze trekt Hannibal zijn slachtoffers uit elkaar. Is jouw maag bestand tegen dit soort kannibalisme?

  6. Se7en

  Een serie raadselachtige moorden houden rechercheur William Summerset en zijn opvolger David Mills bezig. De moorden houden verband met de zeven menselijke zonden. Een man moet zoveel eten dat hij uit elkaar klapt en een advocaat moet een stuk uit zijn eigen lichaam snijden op basis van hebzucht. Het klinkt als een race tegen de klok.

  De titel van iedere moord wordt op de plaats delict op de muur geschreven. De moorden volgen elkaar in hoog tempo op, maar dan meldt de moordenaar zich plots op het politiebureau. Wat is het addertje onder het gras!?

  5. The Matrix

  Wat als de wereld één grote optische illusie is? Wat als blijkt dat je eigenlijk in een computerprogramma leeft en alles waarvan je dacht het echt bestond fictie blijkt te zijn? Het overkomt de hacker Neo als hij in aanraking komt met de groep Morpheus. Ze geven hem twee keuzes: blijf je in de simulatie (genaamd de Matrix) achter of wil je naar de echte wereld?

  Neo probeert uit de computersimulatie te ontsnappen en de gebreken in het systeem hiervoor te benutten. De oorlog tussen de mensen en machines staat centraal. Heb je deze klassieker nooit gezien? Ga je eens even snel schamen!

  4. Pulp Fiction

  De film staat bekend om zijn ironische humor, het geweld, de niet-liniaire verhaallijn en verwijzingen naar allerlei vormen van de huidige leefwereld om ons heen. De film draait om de onderwereld van Los Angeles en het criminele circuit. Oh, en alles draait om een geheimzinnige koffertje. Dat klinkt in de basis als een goede film toch?!

  De tweede film van Quantin Tarantino wist de gevoelige snaar te raken en wordt door veel critici van over de gehele wereld gezien als één van de allerbeste films ooit gemaakt, mede door de verhaallijn die niet achtereenvolgend wordt verteld. Pulp Fiction verdient zeker zijn sporen en staat hierdoor in onze top 10 op nummer 4.

  3. The Lord of the Rings: The Return of the King

  Hoe moeilijk kan het zijn om een ring naar een misvormde vulkaan te brengen? Behoorlijk pittig, zo blijkt. Hobbit Frodo is maar liefst drie (lange) films bezig om dit ogenschijnlijk simpele taakje te volbrengen. In dit laatste deel van de trilogie stijgt de spanning naar het hoogste niveau, want eindelijk wordt de strijd met Sauron aangegaan in Mordor.

  Gandalf, Aragorn, Legolas, de dwerg Gimli; ze spatten allemaal van het scherm af in heerlijke actie-scènes. De film straalt één en al grootsheid uit en de heer Tolkien mag gerucht een goedkeurend knikje geven vanaf zijn wolk. Peter Jackson kreeg het voor elkaar om een geweldige epos fantastisch af te sluiten. Een welverdiende nummer twee!

  2. The Shawshank Redemption

  The Shawshank Redemption draait om het leven in een grote Amerikaanse gevangenis. Alles wordt bepaald door de bewakers en de corrupte directie. Een onschuldige bankier komt in de gevangenis terecht, omdat hij wordt beschuldigd van het vermoorden van zijn echtgenote. De bankier vindt langzaam zijn draai in het gevangenisleven.

  Via een vriend in de gevangenis komt hij aan een klein hamertje, waarmee hij probeert de gevangenis te ontvluchten. Zal dit hem lukken? Hou je van een spannende film, start dan NU Netflix op en kijk zelf hoe het afloopt!

  1. The Dark Knight

  Batman krijgt het aan de stok met zijn aartsvijand numero uno. Heath Ledger als de Joker bleek een gouden zet van regisseur Christopher Nolan. De sfeer is meteen gezet als hij in het begin van de film een bankkraak pleegt en daarbij alle medeplichte daders kennis laat maken met Ijzeren Hein.

  De transformatie van een trouwe politieman naar een psychopatische superschurk, een leuk vrouwtje en een commisaris bij de politie die met zijn handen in het haar zit. The Dark Knight heeft het allemaal. Helaas zagen we de Joker niet meer terug in het derde deel van de Batman-franchise. Acteur Heath Ledger overleed als gevolg van een overdosis, niet zo zeer te veel pillen maar de combinatie van medicijnen en andere factoren die fataal zijn geworden.

  De film sloeg in als een bom en wordt door veel mensen gezien als één van de allerbeste - zo niet de beste - film van de afgelopen jaren. In onze ogen is dit dan ook de beste film die je op dit moment op Netflix Nederland kunt bekijken.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.