De top 10 beste films van 2014

  Pareltjes in de bioscoop. Dat is waar we allemaal naar smachten. In 2014 was het weer goed raak en wisten een aantal films de juiste snaar te raken. Welke films waren dat? Bekijk snel dit overzicht van de top 10 beste films van 2014.

  In 2014 kwamen er weer flink wat pareltjes in de bioscopen. De Nederlandse bioscopen wel te verstaan, want sommige films uit deze top 10 zijn in Amerika al in 2013 uitgebracht. Wij konden er pas dit jaar van genieten, vandaar dat ze een plaatsje innemen in deze weergaloze top 10. Riemen vast, daar gaan we!

  10. Guardians of the Galaxy

  Peter Quill steelt een mysterieuze bol in de ruimte. Hij is niet de enige die zijn focus op deze bol heeft gericht. De slechte Ronan wil de bol echter voor zichzelf hebben. De enige manier om uit de handen van Ronan te blijven is door een vriendschap te sluiten met vier van de vreemdste figuren die het melkwegstelsel rijk is.

  9. X-men: Days of Future Past

  Een wereldwijde oorlog, waarin de Sentinels de mutanten willen omleggen. Er wordt terug in de tijd gereisd om de mutanten te waarschuwen en te zorgen dat ze niet meer achterna gezeten te worden. Wolverine keert terug naar 1973 en probeert de boel recht te zetten. Zal het hem lukken om te zorgen dat de oorlog nooit plaats zal vinden?

  8. Gone Girl

  Je bent vijf jaar getrouwd en komt tot de conclusie dat je echtgenote verdwenen is. Gezellig feestje is dat! De politie gaat op zoek naar de verdwenen echtgenote en komt al snel achter het leugenachtige verleden van hoofdpersonage Nick Dunne. Van slachtoffer is hij plots verworpen tot de hoofdverdachte in de moordzaak. Spannend!

  7. The Grand Budapest Hotel

  The Grand Budapest Hotel laat ons kennis maken met Ralph Fiennes (Ja, die acteur die Voldemort speelt in de Harry Potter-serie) als hotelmanager van een groot Europees hotel. Er wordt een plan gesmeden om een schilderij van onschatbare waarde uit de Renaissanse-tijd te stelen. Niet bepaald een gezellige familie, want er wordt flink gestreden om het enorme familiefortuin van de hoteleigenaar. Spanning, sensatie en vooral heel veel gegarandeerde lachsalvo's.

  Onze redacteur Mike Witteman vindt de film zeker de moeite waard.

  "Ralph Fiennes is geniaal in zijn hoofdrol en cinematografisch heeft Wes Anderson er een prachtige film van gemaakt. Vergeet bovendien ook niet de tientallen grote acteurs en actrices die hun gezicht laten zien in de film. Gewoon een must see van 2014!" - Mike Witteman

  6. The Hobbit: The Battle of the Five Armies

  Eén boek en drie films. Veel mensen verklaarden regisseur Peter Jackson voor gek. De Hobbit-films bleken echter een groot succes te zijn, hoewel het nergens het niveau van The Lord of the Rings weet te benaderen. In dit derde deel verdrijft de White Council Sauron terug naar Mordor en maakt hobbit Bilbo deel uit van de Slag van de Vijf Legers.

  5. 12 Years a Slave

  Het is het jaar 1841. Een man wordt gekipnapt op het moment dat zijn gezin de stad uit is. Wat staat hem te wachten? Een leven als slaaf. Hij wordt op een vreselijke manier gemarteld en niemand gelooft dat hij eigenlijk een vrij man is. De film is gebaseerd op een autobiografie uit de 19e eeuw. Wat gebeuren er soms toch vreselijke dingen op deze wereld...

  4. Dallas Buyers Club

  Een elektriciën uit Dallas krijgt te horen dat hij de ziekte aids opgelopen heeft en nog maar kort te leven heeft. De man ontdekt een illegaal medicijn tegen de ziekte en probeert dit ook aan andere patiënten te slijten. McConaughey en Leto wonnen Oscars voor de beste acteur en beste mannelijke bijrol. Vooral Leto viel op met zijn transgender rol. Een prestatie van formaat en een echte aanrader.

  3. The Wolf of Wall Street

  Leonardo DiCaprio speelt een beursmakelaar die zijn eigen beleggingskantoor opzet. Hij verkoopt de meest smerige en waardeloze aandelen aan kansarme mensen en verdient hier zelf bakken met geld mee. Allerlei dure snoep-artikelen als een helikopter en een boot worden aangeschaft. Drank, seks en rock 'n roll leiden ertoe dat de FBI lucht krijgt van de rare praktijken van onze voormalige Titanic-ster. Als dat maar goed afloopt...

  2. Snowpiercer

  De aarde wordt warmer en warmer. Wat doe je eraan? Simpel, je voert een expiriment uit om dit proces tegen te gaan. Helaas mislukt dit en ontstaat er een gigantische ijstijd. De enige personen die het overleefd hebben zitten opgesloten in een trein met de naam Snowpiercer. De rijkste mensen wonen voorin de trein, terwijl de armen het achterste deel bezetten. Een revolutie breekt los en er de armen proberen door te breken naar de rijke wagons.

  1. Interstellar

  De aarde is naar zijn grootje. Hoe dat komt? Wij als mensen hebben hem in de twintigste eeuw helemaal vervuild en verwoest. Als de overgebleven onderzoekers van de NASA een wormhole in de ruimte ontdekken, wakkert de hoop op een ontsnapping van de planeet aarde aan. Astronauten reizen naar het wormgat en komen terecht in een andere dimensie in dit nieuwste avontuur van regisseur Christopher Nolan (bekend van de Batman-trilogie).

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.