Nintendo Direct - Wat hebben we gemist?

  Jongens, wat een aankondigingen kregen we om onze oren bij Nintendo Direct! De ene na de andere onthulling werd kwakkeloos op tafel gegooid. Toch zijn er altijd verwachtingen die niet worden waargemaakt. Wat hebben we nu eigenlijk gemist?

  De terugkeer van oude klassieke series

  Nintendo is een bedrijf waar je blind op kunt varen als het gaat om het opnieuw inzetten van oude vertrouwde franchises. Het is net een blikje cola, je maakt het open en je weet al ongeveer hoe het zal gaan smaken. Toch keren niet alle series even vaak terug en het doet ons pijn dat sommige lieden van de oude garde langzaam worden vergeten.

  Waar blijft de nieuwe F-Zero? Waar blijft een echte driedimensionale Donkey Kong-platformer à la Donkey Kong 64? Wanneer komt Nintendo met een vervolg in de Metroid-serie? Een nieuwe Mario Tennis voor de console? Niks, nada, noppes werd bekendgemaakt. Misschien willen we te veel tegelijkertijd en is dit gewoonweg nog toekomstmuziek.

  N64 en Gamecube-titels naar de Wii U Virtual Console

  Nintendo heeft bekendgemaakt dat bepaalde Nintendo Wii-titels opnieuw zullen worden uitgebracht als download in de Nintendo e-Shop. Zo kunnen we de komende tijd rekenen op Super Mario Galaxy 2, de Metroid Prime Trilogy en Punch Out!. De eerste week nadat ze verschijnen kosten ze slechts 10 euro! Grabbelen maar!

  Toch hadden we graag wat informatie gekregen of we in de toekomst in de e-Shop mogen rekenen op Nintendo 64 en Gamecube-klassiekers. Nintendo heeft er een handje van om games in de ouderwetse resolutie uit te brengen, dus in hoeverre deze versies kunnen verschillen van de oorspronkelijke Wii-ports is de vraag.

  Toch hadden we graag Super Mario Sunshine willen spelen op de Wii U. Het liefst met een cocktail in de hand en in Full HD op de televisie.

  Pokemon Z en Pokemon Chaos Emerald

  In de begindagen van Pokémon was het heel gebruikelijk dat er per cyclus drie games uitgebracht werden. Na de lancering van twee Pokémon-games (Red en Blue), konden we een jaar later aan de slag met een opgepoetste en verbeterde versie (Yellow). De Gold en Silver-generatie, de Advanced-generatie en Diamond & Pearl-generatie hielden de traditie in stand. Vanaf Pokémon Black & White was er plots geen derde titel meer te bekennen.

  Er gingen geruchten de ronde dat Nintendo deze oude traditie nieuw leven in wilde blazen. Konden we misschien deze zomer aan de slag met Pokémon Z (van Pokémon X en Y) of Pokémon Chaos Emerald (van Omega Ruby en Alpha Sapphire)? Geen idee, want Nintendo heeft er niets over gezegd en houdt haar lippen stijf op elkaar. Balen!

  Majora's Mask

  Allemaal leuk en aardig die informatie over de New Nintendo 3DS en de opkomende Majora's Mask-bundel, maar waar blijft de informatie over het spel zelf? Gaat Nintendo er vanuit dat we het spel inmiddels op ons duimpje kennen? Er komt een nieuwe visplek bij en enkele eindbazen zijn aangepast voor de Nintendo 3DS. Dit hadden we graag gezien.

  Majora's Mask verscheen oorspronkelijk voor de Nintendo 64. Het was destijds één van de mooiste games op de console, mede door het gebruik van het RAM-vergrotende N64 Expansion Pack. Je weet wel, dat vierkante blokje wat je gratis kreeg bij Donkey Kong 64.

  Hoe dan ook, Majora's Mask blijft de meest rare en obscure titel in de serie. De maan wil op Termina storten, je kunt veranderen in een Goron, Zora en Deku Leaf en krijgt te maken met een ingenieus ontworpen tijd-systeem.

  Star Fox Wii U

  Shigeru Miyamoto maakte onlangs bekend dat de nieuwe Star Fox-game nog voor de lancering van de nieuwe Legend of Zelda-game voor de Wii U in de winkelrekken komt te liggen. Helaas is er nog helemaal niets bekend over de game.

  We hadden gehoopt hier iets over te horen in deze Nintendo Direct, maar dit bleek niet aan de orde te komen. De laatste keer dat we een Star Fox-game mochten verwelkomen was op de Nintendo 3DS met de remake van Star Fox 64.

  The Legend of Zelda Wii U

  Als er één titel is waar we allemaal naar uitkijken is het wel de nieuwe Legend of Zelda voor de Wii U. De allereerste informatie werd - samen met een vermoedelijke Alpha-versie van het spel - getoond door Shigeru Miyamoto. Dat smaakt naar meer! Helaas was er nog niets te melden of... bewaart Nintendo deze kanonnen speciaal voor de E3 in mei?

  Toch hadden we graag iets meer sappige details willen zien. Hoe zien de nieuwe dungeons er precies uit? Wat kunnen we verwachten van de eindbazen? Hoe groot is de game nu in werkelijkheid? Allemaal vragen zonder antwoorden.

  Star Fox Zero

  Verkijgbaar vanaf 22 april 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.