Alle MCU Phase 4 films en series op een rij - Twee jaar kijkplezier

  De volledige MCU Phase 4 is uit de doeken gedaan. Niet alleen is bekendgemaakt welke film en series verschijnen, ook is duidelijk wanneer we de titels kunnen verwachten. Eerder maakten we het al via een nieuwsartikel bekend, nu zetten we per titel wat meer details op een rijtje.

  The Walt Disney Company Benelux

  Alle titels in dit lijstje zijn geordend op basis van de volgorde van de release. Let op: dit artikel spoilers bevat als je Endgame en Far From Home nog niet hebt gezien.

  10. Black Widow

  De eerste titel waar we naar uit kunnen kijken is de langverwachte film over Black Widow. Op het moment dat duidelijk werd dat een vrouwelijke superheld haar eigen solo-film zou krijgen, had iedereen al gehoopt dat het Black Widow zou worden. Achteraf bleek het Captain Marvel te zijn. Nu kan ze alsnog laten zien dat ze genoeg in haar mars heeft om de hoofdrol op zich te nemen in een actievolle nieuwe film. Black Widow kan haar mannetje wel staan!

  Interessant wordt hoe de film Black Widow (die na Avengers Endgame dood is) precies vorm wordt gegeven. Wel zijn er al de nodige details bekend over dit avontuur in Boedapest. Zo weten we dat Taskmasker de grote slechterik van deze film zal worden. Ook is er een rol weggelegd voor Florence Pugh (Midsomar) als spionne Yelena Belova. David Harbour (Stranger Things) krijgt ook een rol als Alexei Shostakov. Dit is een interessant personage aangezien hij in de strips ooit uitgroeit tot de Russische Captain America.

  Op 1 mei 2020 voegt deze film zich bij het MCU Phase 4.

  The Walt Disney Company

  9. The Winter Soldier and the Falcon

  Het is interessant om te zien hoe er een nieuwe serie uitkomt die voortborduurt op de verhalen die held Captain America heeft achtergelaten. Ondertussen is Captain America er niet meer, althans niet in de vorm zoals we hem kenden. Hij heeft namelijk zijn schild laten vallen om in het verleden een leven met de vrouw van zijn dromen te kunnen leven. Gelukkig zijn er nog helden die nauw verbonden zijn met onze vriend Captain America.

  Ook Baron Zemo is in deze serie van de partij. Tot nu toe waren The Winter Soldier en Falcon personages die als sidekick een beetje hielpen. Het is interessant om te zien hoe hun rol in het MCU Phase 4 groter zal worden en zij zelf ondertussen als held zodanig zijn gegroeid dat ze een hoofdrol gaan vertolken in het bestrijden van het kwaad. Het gaat hier alleen niet om een film, maar om een nieuwe serie voor de streamingdienst Disney+.

  Deze serie verschijnt in de herfst van 2020.

  The Walt Disney Company

  8. Marvel's The Eternals

  De Eternals zijn nieuwe helden die niet iedereen even bekend zullen zijn. Voor doorgewinterde Marvel-fans van onder andere de comics, is het daarentegen een waar feestje om te weten dat deze helden ook een eigen film zullen krijgen in de MCU Phase 4. De Eternals zijn een sub-ras van de mensheid. Ze zijn anders, omdat ze onsterfelijk zijn en superkrachten hebben. Deze krachten hebben ze gekregen doordat er vijf miljoen jaar geleden door de Celestials op hen is geëxperimenteerd. De Eternals hebben één taak: de Deviants verslaan. Dit is namelijk een kwaadaardig sub-ras vergelijkbaar met de Eternals.

  Marvel zou daarentegen Marvel niet zijn als voor deze film het verhaal hier en daar wat wordt veranderd om beter aan het MCU aan te sluiten. In ieder geval is wel iets zeker: een deel van de cast. Zo weten we dat Angelina Jolie in de rol van Thena zal kruipen. Andere rollen zijn weggelegd voor Richard Madden, Salma Hayek, Kumail Nanijani en Brian Tyree Henry. De regie wordt gevoerd door Chloë Zhao, die eerder in 2017 The Rider uitbracht.

  Op 6 november 2020 voegt deze film zich bij het MCU Phase 4.

  The Walt Disney Company

  7. Shang-Chi and the Legend of the 10 Rings

  Shang-Chi is nog zo een held die je mogelijk nog niet kent. Het is namelijk niet één van de bekendste series die Marvel ooit heeft uitgebracht. Toch is dit een held die mogelijk een enorme impact kan gaan maken wanneer hij op het grote witte doek wordt getoverd. Acteur Simu Liu (Taken) mag in de huid kruipen van de Aziatische held. Hij zal het opnemen tegen superschurk Mandarin, gespeeld door Tony Leung (Theory of Ambitions). Dit is een interessante keuze omdat in Iron Man 3 nog een Engelse acteur deed alsof hij Mandarin was. Gaan we deze keer de superschurk écht zien?

  Shang-Chi is gebaseerd op de stripverhalen van deze Kung Fu-meester. Hij beheerst diverse wushu-stijlen: gun, nunchaku en jian. Hij heeft bij de Avengers geleerd hoe hij zich ontelbare keren kan dupliceren en zo vijanden te slim af kan zijn. De held is ongeveer gelijktijdig bedacht als Iron Fist, wiens eigen serie werd stopgezet door Netflix. Hij lijkt erg op een Aziatische versie van dit personage. Beide helden hebben zo hun eigen chi.

  Deze film verschijnt op 21 februari 2021.

  The Walt Disney Company

  6. WandaVision

  Eerder gingen er al geruchten de rondte dat er een speciale serie werd ontwikkeld voor Disney+. Superheld Scarlet Witch zou de hoofdrol vertolken in die serie. Nu is het zeker: een serie die draait om Scarlett Witch en Vision. De serie gaat zich afspelen na hetgeen wat zich afspeelde in Avengers Endgame en schijnt ook in te gaan spelen op gebeurtenissen die nog gaan plaatsvinden in één van de andere superhelden films die zal verschijnen: Doctor Strange in the Multiverse of Madness. Mogelijk komt deze Vision uit een ander universum?

  Het wordt interessant welke kant de serie precies opgaat. Vision is zelf nog dood na de gebeurtenissen van Avengers Endgame. Niet gek als je bedenkt dat de Infinity Stones zijn vernietigd en Vision één van die stenen in zijn voorhoofd had zitten. Dit zorgt ervoor dat fans erg benieuwd zijn op welke manier Vision dan een rol in de serie gaat spelen. De stijl van de titel doet in ieder geval denken aan een stripboek waarin Vision zijn eigen familie maakt. Mogelijk draait de serie dat concept om door Wanda een een eigen realiteit te laten bouwen.

  In de lente van 2021 wordt deze serie onderdeel van MCU Phase 4.

  The Walt Disney Company

  5. Loki

  Is Loki nu eigenlijk een goedzak of een schurk? Wie zegt het? Loki heeft in de geschiedenis van Marvel zowel dingen gedaan die de helden verder hebben geholpen bij het verslaan van het kwaad, als dingen gedaan die het kwaad alsmaar sterker maakten. Loki is eerder een antiheld die het hart op de goede plek lijkt te hebben, mits het hem uitkomt. Dit maakt Loki een interessant personage voor zijn eigen serie. Dit, ondanks dat hij in het MCU dood is.

  Of is hij dat niet? Avengers Endgame heeft de manier getoond hoe de serie tot stand komt. Zo mislukt in de film de missie om één van de Infinity Stones uit het verleden te stelen en tot grote ergernis van de helden weet Loki zelfs te ontsnappen met die steen. Dit zorgt ervoor dat ze de steen uit een ander moment in het verleden moeten halen. Maar ondertussen is er wel een deur geopend voor een nieuwe tijdlijn en dat is de Loki die we gaan zien in de serie.

  Deze serie verschijnt in de lente van 2021.

  The Walt Disney Company

  4. Doctor Strange in the Multiverse of Madness

  Het meest interessante van deze nieuwe Doctor Strange is vooralsnog misschien wel de titel van de film: Multiverse of Madness. In Spider-man Far From Home werd al de suggestie gewekt dat er iets als een multiverse kon bestaan. Op het moment dat dit werd geopperd in de trailer van de film werden fans gillend gek door de mogelijkheden die dit allemaal kan bieden. Iedereen die de nieuwe Spider-Man zag weet daarentegen ondertussen dat we in die film geen multiverse gaan zien, omdat het allemaal een verzinseltje van Mysterio was.

  De nieuwe Doctor Strange film lijkt daarentegen een herkansing te bieden voor de introductie van een multiverse. Dit brengt de optie om helden op nieuwe manieren te introduceren. Als je even terug gaat naar WandaVision, zou dit zelfs een hele nieuwe manier zijn om Vision terug in het Marvel Cinematic Universe te brengen. Is de Vision van MCU Phase 4 bijvoorbeeld uit een ander universum? De nieuwe Doctor Strange kan erg interessant worden.

  MCU Phase 4 wordt 7 mei 2021 met deze film uitgebreid.

  The Walt Disney Company

  3. What If...?

  What If kan interessant worden omdat verschillende acteurs uit het Marvel Cinematic Universe zullen terugkeren om hun stem te verlenen aan het project als stemacteur. Jeffrey Wright zal de stem van The Watcher verder op zich nemen, een ras dat eerder al het MCU naar voren kwam door Stan Lee's cameo-optreden in Guardians of the Galaxy 2. The Watcher zal in deze serie worden gebruikt als een verteller. Zijn verhalen maken gebruik van de zogenaamde What If-stripboeken en vertellen verhalen uit alternatieve realiteiten.

  Het is een opvallende keuze dat dit een animatieserie wordt. Zo is het de eerste animatieserie die onderdeel vormt van het Marvel Cinematic Universum. Voorheen waren het allemaal echte acteurs en realistische actie. Dat een animatieserie wordt, hoeft niet te betekenen dat dit het niveau omlaag hoeft te halen. Misschien gaat de kwaliteit wel flink omhoog als het inspiratie weet te halen uit bijvoorbeeld animatiefilm Spider-Man Into the Spider-Verse.

  Deze animatieserie verschijnt in de zomer van 2021.

  The Walt Disney Company

  2. Hawkeye

  Nu Black Widow haar eigen solo film krijgt, kan Hawkeye niet achterblijven. De personages zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dat blijkt ook wel uit Avengers Endgame wanneer ze allebei vechten om wie er mag sterven om een Infinity Stone te kunnen bemachtigen. Toch is Hawkeye altijd een personage geweest dat veel minder geliefd was en veel minder aandacht kreeg. Dit zien we ook hier. Geen solofilm voor de held, wel een eigen avontuurlijke serie.

  Mogelijk gaat de serie over wie de opvolger van Hawekye wordt. In de films krijgen we al hints dat Hawkeye namelijk wil stoppen als superheld. Hij wil tijd met zijn gezin doorbrengen. In de stripverhalen wordt zijn opvolger Kate Bishop. Dit personage zal een debuut maken in de nieuwe serie. Interessant omdat Avengers Endgame hints leken te worden gedropt dat zijn dochter mogelijk de nieuwe Hawkeye zou kunnen worden. Het talent heeft ze er wel voor.

  Deze serie verschijnt in de herfst van 2021.

  The Walt Disney Company

  1. Thor: Love and Thunder

  We sluiten deze special met Marvel CMU Phase 4 films en series af met Thor: Love and Thunder. Dit wordt de vierde Thor-film die tot nu toe is uitgebracht. Thor krijgt het zwaar in ieder geval, want na de gebeurtenis van Avengers Endgame moet er veel gebeuren om zijn geliefde oude thuis weer op te bouwen. Daarnaast is hij niet meer de leider, aangezien hij die functie heeft afgestaan aan Valkyrie. Hij is vrij om samen met de 'Asguardians of the Galaxy' op pad te gaan, zoals het einde van Endgame suggereert.

  De film lijkt te worden gebaseerd op het stripboek The Mighty Thor. Natalie Portman krijgt een grote rol in de nieuwe Thorfilm als we Comic Con mogen geloven. Mogelijk als een vrouwelijke versie van Thor. De regie van de film ligt in ieder geval in handen van Taika Waititi, de regisseur die eerder aan Thor: Ragnarok werkte. Ook keert Tessa Thompson opnieuw terug om haar rol als Valkyrie te kunnen vertolken. Interessant!

  MCU Phase 4 krijgt op 5 november 2021 ook nog eens deze film erbij.

  Nog meer Marvel MCU Phase 4

  En Marvel MCU Phase 4 eindigt niet na deze films en series. Er staat nog veel meer op de agenda. Zo zijn Blade, Guardians of the Galaxy 3, Captain Marvel 2 en Black Panther 2 nog in ontwikkeling. Eigenlijk veel te veel titels om te bespreken dus. Vooral Guardians of the Galaxy 3 kan nog interessant, want Ghamora haar verhaal is nog lang niet voorbij. Aan het einde van Endgame gaan de Guardians en Thor haar zelfs nog zoeken zo lijkt het.

  Naar welke film of serie uit MCU Phase 4 kijk jij het meeste uit?

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.