Maffe Maandag - Puppy's, films en voetbal

  Jongens en meisjes, we staan gewoon in de halve finale van het WK. Wie had dat durven dromen ...? NIEMAND, helemaal niemand. Het lijkt er welhaast op dat Oranje voortgedreven wordt door de aandacht die ik aan hem besteed in de Maffe Maandag!

  Laat ik daar dus vooral niet mee ophouden. Denk jij nu, jij en ik samen. Want hoewel je waarschijnlijk ook graag leest over games – en poep en plas en Rossi – is dat op het moment natuurlijk allemaal ondergeschikt aan de wereldbeker. Nog eenmaal gooi ik jullie dus dood met gelul over Louis van Gaal en de plant, nog één keertje.

  Ben jij eigenlijk van het bijgeloof? Is er een ritueel dat je uitvoert voor een spannende voetbalwedstrijd, een belangrijk tentamen? Sla je een kruisje, heb je lucky sokken? Zelf geloof ik daar eigenlijk niet in. Maar hoe je het ook wendt of keert; pakweg een maand geleden gaven we niks om de kansen van het Nederlands elftal.

  Blijf nog een weekje leven!

  Maar sinds de geboorte van Louis de plant gaat het Louis, Arjen, Robin en de rest voor de wind. Daar kun je niet omheen. Dus laten we hopen dat-ie het eeuwige leven heeft. Dat-ie niet vlak voor de finale komt te overlijden, want dan zijn we dus echt fucked met z'n allen. Dan ga ik ook met zo'n gezicht in de wasbak zitten.

  Anticlimax

  Dan iets wat we allemaal weleens meegemaakt hebben. Het moment dat je een passage – scène, stukje, whatever – van een film of een serie ziet die je echt fucking awesome vindt. Wat doe je dan? Juist ja, je toont 'm aan andere mensen. Om daar vervolgens een superonderkoelde reactie op te krijgen.

  Zo heb ik m'n vader en moeder toen ik wat kleinere was – 13 of 14 of zo – stukken van de Lord of the Rings-trilogie laten zien, die bestorming uit The Last Samurai, dat gevecht in die arena uit Gladiator. Ik dacht: dat verrijkt hun leven vast. Maar volgens mij voelden ze zich na afloop echt allerminst verlicht. Beetje jammer, beetje teleurstellend.

  Puppy's zijn fucking tof

  Als laatste wil ik jullie dan nog maar eens vertellen over m'n – enorm, bijster, altijd – interessante leven. Want Rossi heeft sinds kort een kleine buddy: Skip. En games, films, series en voetbal: allemaal leuk en aardig, maar puppy's zijn vele malen toffer. Hieronder dus een lading cuteness in een foto; om jouw maandag onvergetelijk te maken.

  Dan ga ik nu weer chillen, want een superleuk weekendje Disneyland – met heel toffe mensen, waaronder onze Anne, en Stitch – woont je aardig uit kan ik je melden. Dus tot over twee weken. En vergeet woensdag – en hopelijk zondag ook – Louis de plant niet aan te roepen. Dan beloof ik dat dit de laatste keer is dat ik het over 'm heb.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.