Interview met tattoo artiest Lilly Sue: "Ik houd echt van Pokémon"

  Popcultuur tattoos lijken steeds populairder te worden en dat is goed te verklaren. De kleurrijke werelden van anime, games en comics lenen zich perfect voor een staaltje inktvereeuwiging en het stigma rondom de permanente huidschildering lijkt inmiddels verdwenen. Tattoos in alle soorten en maten worden geaccepteerd en ook het suffe imago van “geeks/nerds” is niet meer zoals vroeger. Superheldenfilms zijn hot, anime komt in hordes op Netflix en gaming is groter dan ooit. We worden, helaas maar waar, langzaam mainstream.

  XGN ging daarom in gesprek met tattoo artiest Lilly Sue. Dertig jaar geleden geboren in Limburg, inmiddels woonachtig in het Gelderse Deventer en vol passie voor anime, games en cartoon, heeft deze tattoo artiest in de zes jaar dat ze in het vak zit flink naam gemaakt voor zichzelf binnen de anime- en gameloving community.

  Hoe is tatoeëren voor jou begonnen?

  "Ik ben ooit naar Zwolle gegaan om kunstacademie te doen. Dat vond ik echt helemaal niks en toen ik stopte ben ik naar Deventer verhuisd omdat ik hier mijn leerlingschap had. Nu woon en tatoeëer ik al een tijdje hier. Daarnaast werk ik drie dagen per week in Amsterdam, omdat ze in de grote stad toch vaak wat meer open staan voor nieuwe stijlen."

  Gotta catch 'em all!

  Hoe zou je de stijl noemen die je gebruikt?

  Nou, er is voor zover ik weet nog niet echt een naam voor. Het is een vrij nieuwe stijl. Zelf ben ik ooit begonnen met veel dieren en bloemen, dat noem je neo-traditional. En vanuit die neo-traditional stijl is de anime/cartoon stijl naar voren gekomen die ik nu gebruik. Het is een popculture stijltje. Eigenlijk alles wat cartoon, anime of videogame is vind ik leuk om te zetten.

  Hoe ben je van planten en bloemen naar popculture tattoo artist gegaan?

  Ik zag steeds vaker tattoos voorbij komen met dat soort thema’s en vond dat zo leuk. Ik houd echt van Pokémon, dat vind ik nog steeds geweldig. Animatieseries kijken is echt mijn hobby. Volgens mij kan ik zo met de kinderen van tien meepraten, want ik kijk nog steeds cartoons die op de televisie komen. Het begon echt toen ik flash designs van Pokemon en Ghibli had gemaakt en die zo snel verkochten. Mensen waren zo blij en gepassioneerd over die tattoos. Toen wist ik dat ik hier meer mee moest doen.

  De eerste stap van mijn sleeve is gezet!

  Is het een specifieke leeftijdsgroep die je veel ziet bij dit soort stukken?

  Het zijn voornamelijk mensen van 25 – 35. Toen zij jong waren begon anime al een beetje op te komen en nu hebben ze geld en bereiken ze een leeftijd dat ze iets met hun jeugdsentiment willen doen. Er is dan ook veel vraag naar de voor hen nostalgische series zoals Naruto, Pokemon of Dragonball Z. Ik ben zo blij dat deze scene nu groeiende is. Had je vijftien jaar geleden een Pikachu op je arm getatoeëerd werd je misschien wel uitgelachen, nu vinden mensen het tof.

  Heb je een favoriete tattoo onder de stukken die je gezet hebt?

  Dat blijft altijd wisselen. Vaak vind je toch de meest recente tattoos die je gezet hebt het leukst, omdat je altijd probeert jezelf te verbeteren. Laatst heb ik Hisoka van Hunter x Hunter gezet. Die was heel tof om te doen. Ook heb ik een Zelda sleeve gezet waar ik mijn creativiteit in kwijt kon. Ik ben echt gek op Zelda games.

  Hisoka & Violet Evergarden

  Is er een tattoo die je nog heel graag zou willen zetten?

  Ik heb een wishlist op mijn Instagrampagina (@Lillysuetattoo), maar eigenlijk alles van anime en games is een kadootje. Anime heeft vaak een prachtige stijl en ik ben gek op kleurrijke Pokemon. Dit soort characters mogen verwerken in grote stukken als een sleeve is altijd extra interessant omdat je samenwerking en interactie kan creëren.

  Waarom moeten mensen bij jou zijn voor hun Anime of Gaming tattoo?

  Het is mijn passie. Ik word er enthousiast van als ik zo’n stuk op iemand mag zetten en doordat ik zelf ook zoveel kijk en speel, ken ik de characters en werelden waarin ze thuis horen! Daardoor kan ik leuke easter-eggs in het design verstoppen die alleen liefhebbers zouden herkennen en dat maakt de tattoo extra bijzonder.

  The Legend of Zelda Breath of the Wild

  Verkijgbaar vanaf 3 march 2017

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.