Hoe werkt Unotelly? - Bekijk content uit andere landen

  Ben jij het ook zat dat je bepaalde buitenlandse content niet via het Nederlandse internet kunt bekijken? Er is nu een oplossing voor dit probleem. UnoDNS en UnoVPN van Unotelly verwijdert de regio-blokkade en laat je waar dan ook ter wereld alle content bekijken die op het internet te verkrijgen is. Hoe werkt Unotelly?

  Unotelly is een dienst waarmee je buitenlandse content op het internet kunt bekijken, die normaal niet beschikbaar is voor jouw land of regio. De websites waar je mee wilt verbinden merken in de verbindingsinformatie op dat je pc zich niet op de juiste plek op aarde bevindt. Hierdoor wordt de content geblokkeerd en kun je deze normaal niet bekijken.

  Welke diensten maken gebruik van gelocaliseerde online content?

  Een heleboel diensten op deze aardbodem maken gebruik van gelocaliseerde content. Voornamelijk video content wordt regelmatig op deze manier beschermd. In veel gevallen heeft dit met licenties en afspraken van bedrijven onderling te maken. Men wil niet dat de content wereldwijd op iedere plaats vrij toegankelijk wordt gemaakt.

  Een aantal voorbeelden van applicaties met gelocaliseerde online content:

  Hoe werkt unotelly

  UnoDNS

  UnoDNS maakt gebruik van een speciale DNS-code, welke je kunt invoeren in je internetverbinding op je computer of console. Iedere internetverbinding werkt via een DNS-server, die in veel gevallen automatisch wordt toegewezen.

  Door de code van Unotelly handmatig in te vullen in dit veld, loopt de communicatie via hun servers. Hier wordt de localisatie-informatie aangepast en denkt de dienst of applicatie waar je mee wilt verbinden dat je je in het land van je keuze bevindt.

  UnoVPN

  UnoVPN is een dienst die je IP-adres maskeert en websites laat denken dat je je in het buitenland bevindt. Op deze manier kun je gelokaliseerde content in het buitenland bekijken en wordt je privacy vele malen beter beschermd. De dienst houdt alleen bij wanneer je inlogt, wanneer je uitlogt en hoeveel bandbreedte je gebruikt.

  Hoe werkt Unotelly

  Is het gebruik van Unotelly in Nederland legaal?

  Een heleboel mensen vragen zich af of deze dienst legaal is of niet. Op dit moment van schrijven is Unotelly zelf niet verboden of illegaal. Het kan echter wel voorkomen dat de aanbieder van de gelokaliseerde content niet wil hebben dat je in een ander land gebruikt maakt van deze content.

  In dit opzicht zou je kunnen stellen dat het in dat geval illegaal is. Helaas verschilt de regelgeving per aanbieder, dus lees dit even goed na voor je gebruik maakt van de content.

  Unotelly - Een aanrader voor liefhebbers van online content

  Unotelly weet precies te bieden waar we stiekem allemaal om vragen: Vrijheid op het internet. Het is de grensbewaker, die een oogje toeknijpt als je net wat teveel Belgische bonbons in ons land wilt invoeren. Want, wat je van ver haalt, is lekker.

  Via UnoVPN ben je nagenoeg onvindbaar op het internet. In het kader van de discussie over online privacy en onze rechten hierin is dit een handige tool om hetgeen je bekijkt en leest voor jezelf te houden. Hiernaast kun je met UnoDNS op ieder apparaat naar keuze gelocaliseerde content bekijken, terwijl dit normaal niet mogelijk is in Nederland.

  Wil je het zelf een keer proberen? Maak gebruik van de 8-daagse trial van Unotelly's UnoDNS. Mocht het je bevallen kun je via een credicard een abonnement nemen op de service, waardoor je kunt genieten van buitenlandse content.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.