Hoe werkt PayPal? - Een uitgebreide tutorial

  Je zoekt wat rond op het internet en vindt een product dat je echt graag wilt hebben. Je kunt alleen met PayPal betalen in een onbekende valuta. Shit, wat nu! Hoe werkt PayPal? Wat kun je met deze service doen? Wij leggen het je haarfijn uit, zodat je met een gerust hart veilig en snel online kunt gaan shoppen.

  Allereerst even een korte toelichting op de vraag wat PayPal nu precies inhoudt. PayPal is een online betaalservice, waarmee je online kunt afrekenen voor goederen en diensten van over de gehele wereld. Je kunt op een veilige manier betalen zonder dat de andere partij direct al je gegevens in handen heeft. Mochten er problemen optreden tussen jou en de verkoper - bijvoorbeeld omdat de tegenpartij niets opstuurt - geeft PayPal je geld direct aan je terug.

  Hoe werkt PayPal? - Nooit meer kraskaarten kopen in de winkel!

  Als je op PlayStation Network wilt betalen zul je naar de winkel moeten om een speciale kraskaart aan te schaffen. Thuis aangekomen vul je de code in op PSN en je kunt aan de slag met je nieuwe tegoed. Als je de PlayStation Store koppelt aan je PayPal-account kun je direct vanuit je luie stoel dingen aanschaffen, waarna het geld automatisch van je (PayPal)rekening zal worden afgeschreven. Je blijft droog en het is ook nog eens behoorlijk tijdbesparend.

  Handmatig geld toevoegen aan je PayPal-rekening

  Je kunt handmatig geld aan je PayPal-rekening toevoegen door via iDEAL geld op je account te zetten. Dit geld is vervolgens direct inzetbaar voor je aankopen op het internet. Op het moment dat je het koopt wordt het verschuldigde bedrag direct van je rekening afgeschreven en kun je je aankoop terugvinden op de lijst met gedane transacties.

  Het koppelen van je bankrekening aan PayPal

  Het is natuurlijk veel makkelijker als je geld direct van je bankrekening wordt afgeschreven. Dit is mogelijk! Je kunt je betaalrekening koppelen via de instellingen van je PayPal-account, waarna je rekening gecheckt zal worden aan de hand van twee stortingen van een x-aantal eurocent. Als je aangeeft hoeveel eurocent PayPal tweemaal toe heeft gestort snapt het systeem dat jij inderdaad de persoon bent die bij de rekening hoort.

  Als je in het vervolg iets wilt kopen en je kiest PayPal als betaalmiddel wordt het bedrag direct van je rekening afgeschreven. Je kunt ook met een andere valuta dan de euro betalen, want PayPal wisselt het geld voor je in tegen hun eigen wisselkoers. Erg handig als je graag op een veilige manier online dingen in het buitenland aanschaft.

  Buitenlandse betalingen verrichten met PayPal

  De meest lastige factor in het doen van buitenlandse betaling is de wisselkoers. Op het moment dat je met PayPal betaalt is dit probleem verleden tijd, want de service hanteert haar eigen omwisselkosten. Je ziet vooraf precies wat je aanschaft en wat het je exact gaat kosten. Je komt dus nooit voor onverwachte verrassingen te staan achteraf.

  Is PayPal de moeite waard?

  Als je op een makkelijke manier online wilt betalen is Paypal letterlijk je beste vriend. Het is veilig, gebruiksvriendelijk en zorgt ervoor dat je niet meer door de regen hoeft om een of andere kraskaart te kopen. De service kost geen geld en je kunt het koppelen aan je bestaande betaalrekening. Er is geen enkele reden om niet snel een account aan te maken!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.