Formule 1 Games - Van pixel art naar fotorealisme

  Formule 1 is weer helemaal hip. Lewis Hamilton werd zondag wereldkampioen en won de afsluitende Grand Prix in Abu Dhabi. Vanaf het stenen tijdperk worden er Formule 1 games ontwikkeld. We nemen ze - van pixelbrij tot realistische simulator - graag met je door.

  Gran Trak 10

  Gran Trak 10 was een singleplayer racegame in de arcadehallen. In 1974 kon je guldens in de automaat proppen en een rondje tegen de klok racen. Hierbij was het belangrijk zoveel mogelijk punten te verzamelen. Het was de eerste keer dat een arcade-game een echt stuur, rem en pedalen als spelbesturing meekreeg; een echte klassieker dus!

  Grand Prix Circuit Accolade

  Grand Prix Circuit is een racegame voor de Amiga, Amstrad CPC, Apple IIGS, Commodore 64, DOS en ZX Spectrum. Eind jaren 80 werd het spel uitgebracht en bevatte drie verschillende wagens en acht verschillende tracks. De besturing was te verschrikkelijk voor woorden, maar hé... je moet ergens beginnen! Het is een goede stap in de richting.

  Formula One Grand Prix

  De eerste echte Formule 1-titel die - in onze ogen - een simulator genoemd mag worden. Het spel kwam in 1992 uit voor de Atari ST, Amiga en de PC. Het spel was één van de eerste pogingen om een 3D-simulator tot leven te laten komen. Je kreeg de kans de teams, wagens en spelers naar je eigen hand aan te passen. Iets wat vandaag nog vaak gebruikt wordt.

  Formula 1

  De eerste game in Sony's Formula One-serie. In 1996 kon je ermee aan de slag op de PC en Playstation One. Je kunt met twee spelers tegen elkaar racen, een parcours uitkiezen of simpelweg meedoen aan een kampioenschap. Deze nam je mee over 17 bekende banen, dus voor de echte F1-liefhebber was dit een pareltje om direct in huis te halen.

  F1 Challenge 99-02

  In 2003 kwam F1 Challenge 99-02 naar de PC, Xbox, PS2 en Gamecube. De modellen van de wagens waren vanaf de grond opgebouwd om zo realistisch mogelijk te ogen. Ieder circuit in de game is tot in detail overgekomen van de versie in de echte wereld. Het was - mede door de physics - één van de krachtigste 3D racegames van die generatie.

  Formula One 06

  In 2006 kwam Formule One 06 naar de Playstation 2 en Playstation Portable. Het was ook meteen de laatste F1-titel op de PS2. In vijf verschillende Grand Prix-seizoenen kun je racen met Renaults, Ferrari's, McLaren's en Honda's. Je moest je eerst in drie rondes qualificeren voor je mee mag doen aan de Grand Prix en de Artifactial Intelligence was slimmer dan ooit.

  F1 2014

  F1 2014 is de meest recente racegame van dit moment en is ontwikkeld door Codemasters. Vandaag de dag is het echt fotorealistisch en kun je als fan van de Formule 1 echt je hart ophalen. Je begint als halve no-no en moet jezelf helemaal naar de top racen. Als je volledig zonder hulpmiddelen rijdt ben je echt een held, want dit is ontzettend lastig!

  F1 2014

  Verkijgbaar vanaf 17 october 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.