De top 10 beste games van 2014 volgens Calvin Visee

  Calvin Visee heeft een XGN hart, easy as that. Je moet wel knettergek zijn om als vrijwilliger óók nog eens stage bij XGN te willen lopen en dat doet Calvin nu. Geregeld voorziet hij jullie van leuke teksten én mooie video's, want deze duizendpoot kan alles. Oh ja, en een van die pootjes gebruikt hij om te gamen! Dit zijn volgens hem de 10 beste games van 2014!

  10. The Room

  Het lijkt zo simpel. Een puzzelgame over een kamer met een mysterieus voorwerp. Het enige wat je kunt doen is de raadsels van het voorwerp ontdekken. Je opent een luikje aan de achterkant en vindt een sleuteltje. Aan de voorkant kraak je een cijfercombinatie en ontdekt een gaatje waar het sleuteltje in past. Bingo! No shit Sherlock!

  9. Peggle 2

  Een veld met allemaal gekleurde bolletjes die kapot kunnen en een balletje dat je af kunt schieten. Dat is Peggle 2. Een lachende eenhoorn en foute klassieke muziek maken de pret compleet. Mocht je hem zelf ook willen checken en heb je een Xbox One thuis staan? Neem een maandje EA Access, want daar kun je hem 'gratis' uit de Vault plukken.

  8. Lara Croft and the temple of Osiris

  Tomb Raider heeft me altijd gegrepen. Van kleins af aan ben ik gek op avonturenfilms. Indiana Jones, The Mummy, je kunt het zo gek niet bedenken of het staat in mijn kast. Heerlijk! Oude graftombes openen en de mysterieuze objecten ontleden. Nog leuker is het om dit met drie vrienden samen te doen in deze heerlijke co-op adventure van Lara Croft.

  7. Alien Isolation

  Vroeger keek ik in mijn pyjama achter mijn kussen weggekropen hoe de Xenomorph uit Alien tevoorschijn kwam. Het scheelde maar een haartje of Sigourney Weaver was er geweest. Bliep, Bliep, Bliep! Hij is in de buurt, maar... waar? Alien Isolation wist deze sfeer perfect over te zetten naar een videogame. Zie je dat het wel kan, Randy Pitchford!

  6. Plants vs Zombies - Garden Warfare

  Nee, ik ben niet iemand die graag shooters speelt. Ik hou meer van vrolijke kleurtjes op mijn beeldscherm. Groot was dan ook mijn blijdschap toen Plants vs Zombies - Garden Warfare werd aangekondigd. Het bleek een zeer degelijke en vermakelijke multiplayer-shooter te zijn vol diepgang en focus. Eén van de beste genre cross-overs ooit gemaakt!

  5. Outlast

  Ik ben echt een held op sokken. Horrorgames zijn totaal niet aan mij besteed, maar dankzij mijn goede vriend Terror Robert kwam ik toch in aanraking met één van de engste titels van dit jaar. De ene jumpscare na de ander word je om de oren gesmeten. Je gaat als journalist op zoek naar antwoorden in een gekkenhuis vol gestoorde peeps. Brrrr....

  4. Trials Fusion

  Crossen op je motor en zorgen dat je niet van de baan afvalt. Dat is waar het om draait in Trials Fusion. Vanuit een looping lanceer je jezelf meters de lucht in, waarna je probeert op een miniscuul houten plankje te landen om direct door te crossen van een gigantische schans. Ben jij geduldig en hou je van Trial(s) en Error-gameplay? Dit is je game!

  3. Donkey Kong Country: Tropical Freeze

  Retro Studios maakt een ijskoude terugkeer met zijn tweede Donkey Kong Country-titel. Urenlang heb ik me vermaakt met de leukste levels uit de platformgeschiedenis van de Wii U. Ok, Cranky Kong had veel weg van Dagobert Duck uit Ducktales en de co-op was nogal chaotisch. Toch had ik me geen betere revival van de SNES-serie kunnen wensen.

  2. Pokemon Omega Ruby en Alpha Sapphire

  Gotta catch them all! Samen met mijn collega Michael van Splunter ben ik de afgelopen tijd helemaal los gegaan met de remakes van Pokemon Ruby en Sapphire. De nieuwe mega-evoluties, de enorme hoeveelheid aan legendarische Pokémon die te vangen zijn in Hoenn, het vliegen door de lucht met Latias. Heerlijk als de NS weer eens flink faalt.

  1. Mario Kart 8

  Woohoo! Blij als een aap (met een stropdas) was ik toen ik dit jaar Mario Kart 8 mocht recenseren voor XGN. Ik was één van de eersten die aan de slag kon met de leukste racegame van het afgelopen jaar. Niet voor niets won Mario Kart 8 de XGN Game Award 2014. Een enorme hoeveelheid banen, racen met Link en meerdere Rainbow Roads. Kabaaam!

  Plants vs. Zombies: Garden Warfare

  Verkijgbaar vanaf 27 february 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.