De leukste cadeaus om je vader te geven voor Vaderdag

Article
zaterdag, 08 juni 2024 om 9:00
Na Moederdag is het ook alweer bijna tijd voor Vaderdag. Als je jouw vader wil verrassen op zijn speciale dag, dan zijn dit mooie cadeaus om te geven.

LEGO-set

Het is een lange tijd geleden dat LEGO alleen iets voor kinderen was. Sterker nog, de Deense speelgoedfabrikant lijkt zich tegenwoordig juist meer op volwassenen te richten. Het is ook niet heel vreemd, want veel vaders van nu zijn vroeger als kind opgegroeid met LEGO en zijn het nooit beu geworden. En dat begrijpen we heel goed met alle toffe sets die uitgebracht worden.
Er zijn bovendien veel verschillende soorten sets om je vader blij mee te maken. Is hij bijvoorbeeld een Formule 1-fan? Dan kan je hem verrassen met een LEGO-pakket van één van de F1-auto’s. Of is hij juist een liefhebber van Star Wars? Dan zijn de mogelijkheden al helemaal eindeloos. Het is zelfs mogelijk om je vader zijn eigen kunstwerk in elkaar te laten zetten.
Momenteel kan je ook profiteren van een mooie sale op LEGO-sets bij Bol, speciaal voor Vaderdag. Nu is het dus een ideaal moment om alvast een cadeau te kopen voor je vader.

Fitness tracker

Wanneer er kinderen komen, dan hebben ouders plotseling een stuk minder vrije tijd. Initieel moet er immers constant voor de baby gezorgd worden. Maar ook later komt er veel kijken bij het opvoeden van kinderen. Ze moeten in het weekend naar de voetbalclub worden gebracht, er zijn ouderavonden en voor het slapen gaan moet er voorgelegen worden.
Er moeten dan ook offers worden gemaakt in de hobby’s en activiteiten die vanzelfsprekend waren. En vaak wordt dan al snel gesneden in sporten en bewegen. Na een drukke dag is het immers aanlokkelijker om even lekker op de bank uit te rusten dan buiten een rondje te hardlopen.
Een vernieuwde blik op de gezondheid is voor veel vaders dan ook geen overbodige luxe. Een slim idee voor Vaderdag is dan ook om een fitness tracker of smartwatch cadeau te geven. Zo kan je vader niet alleen een blik houden op zijn gezondheid, maar moedigt het ook nog eens aan om extra te gaan bewegen.

Slimme deurbel

Natuurlijk zijn niet alle mannen hetzelfde, maar toch zijn er soms opvallend veel overeenkomsten wanneer mannen vader worden. Een bekend voorbeeld zijn de dad jokes - de slechte woordgrappen die stiekem heel goed zijn. En er zijn veel vaders die hun mannelijkheid willen bewijzen door lekker te klussen en knutselen in huis.
Voor Vaderdag kan je je vader een mooi nieuw project geven door een slimme deurbel cadeau te geven. Het is geen hogere wiskunde, maar wel een leuk klusje en bovendien met een handig eindresultaat. Als je je sleutel bent vergeten, dan kan je vader ook precies zien of jij voor de deur staat of een vervelende verkoper.
Misschien vindt hij de slimme deurbel wel zo leuk, dat hij volgend jaar met Vaderdag staat te springen voor de volgende upgrade voor zijn smart home.
it takes twof1614606438

Een game om samen te spelen

Net zoals LEGO is het een mythe dat gamen alleen iets is voor jongere mensen. Veel mannen die zich ondertussen vader mogen noemen, zijn opgegroeid met een console onder de beeldbuis of een game PC op hun eigen kamer.
Geniet jouw vader van een game op z’n tijd, dan is het een goed idee om hem te verrassen met een nieuwe toevoeging voor zijn collectie. En nog beter als het een game is die jullie samen in co-op met elkaar kunnen spelen. It Takes Two is bijvoorbeeld een uitstekende keuze om jullie band op de proef te stellen en hij is bovendien voor een mooi prijsje te scoren.

Scheerapparaat

Voor elke feestdag zijn er cadeaus te vinden die het ultieme cliché zijn. Hoeveel kinderen zullen er bijvoorbeeld op Moederdag hun moeder wel niet verrassen met een bloemetje? En rond Sinterklaas worden er een recordhoeveelheid kraskalenders en loten verkocht. Voor Vaderdag is het ultieme cliché het scheerapparaat. Veel mannelijker dan dat wordt het immers niet.
Doordat het zo’n cliché is, wordt het idee door velen al meteen overgeslagen. Maar wat als het scheerapparaat van je vader daadwerkelijk toe is aan vervanging? Stel hem eens de vraag of hij zich ‘s ochtends nog met plezier scheert of kijk stiekem eens in de badkamer om te kijken hoe het scheerapparaat eruitziet.
Zo kan het cliché cadeau wel eens het perfecte cadeau zijn om je vader blij mee te maken op Vaderdag. Of in ieder geval je moeder.

Populair Nieuws