De 6 heetste hoeren in games

  Prostitutie is het oudste beroep ter wereld, en het zal je dan ook niet verbazen dat het meer dan vertegenwoordigd is in videogames. XGN deed al een special over naaktheid in videogames, en het is dan ook vanzelfsprekend dat we die opvolgen met een special over een beroep dat hand in hand gaat met naakt zijn.

  Let op, het gaat hier dus om dames of heren die de speler ook daadwerkelijk kan betalen voor diensten, niet om decor. Als de dienst te vinden is op de Wallen, dan staat de videogame vertegenwoordiger zonder twijfel in deze lijst.

  6. Assassin's Creed II - Courtesans

  Ezio heeft in zijn videogamedebuut de hulp van meerdere bondgenoten, waaronder de courtesans. Courtesans zijn strikt genomen niet hetzelfde als prostituees, maar in de context van het spel gaat het toch echt om dames van lichte zeden.

  Je kan ze (helaas) niet inhuren voor hun kunsten, maar je kunt ze wel inhuren om soldaten af te leiden. Je krijgt zelfs een trofee/achievement als je vijfduizend florijnen uitgeeft aan hun bescherming, Prostituee, olé olé.

  5. Fable: The Lost Chapters, Fable II en Fable III - Whores

  In de Fable spellen kun je zowel mannelijke als vrouwelijke prostituees inhuren. Het enige wat je moet doen is de gelukkige dame of heer een duimpje omhoog geven en de rest volgt vanzelf. Je krijgt er wel slechte karma voor, maar als je een condoom gebruikt deert dat niet, want voor beschermde seks krijg je juist weer goede karma.

  Zo leren videogames je nog eens goede normen en waarden. Mocht je de prostituee echt heel leuk vinden, dan kun je ook nog eens van diegene een eerlijke man of vrouw maken door een huwelijk. Dan is de seks ook nog eens gratis.

  4. Leisure Suit Larry: Reloaded - Hooker

  Leisure Suit Larry is een point-and-click adventure game waarin het draait om het versieren van zoveel mogelijk babes. Larry is een kleine, dikke, kalende man van middelbare leeftijd, en het zal je dan ook niet verbazen dat zijn eerste verovering een prostituee is die in sleazy bar in Lost Wages (een parodie op Las Vegas) werkt.

  Voordat je de kans krijgt om met haar in bed te kruipen, moet je aantal taken verrichten, waaronder condooms en glijmiddel kopen en haar pimp voor de TV zetten ter afleiding.

  3. Grand Theft Auto - Hookers en Strippers

  Je kunt GTA niet zeggen zonder hoeren te noemen. Sinds GTA III is het mogelijk om tippelaarsters te huren voor hun stoute kunstjes, en ze plezieren je maar al te graag in je auto. Als je klaar bent, krijgt je ook nog eens gezondheid in ruil voor hun services.

  Strippers zijn ook vaste prik in GTA, en voor wat extra geld geven ze je maar al te graag een privé dansje. In GTA V kun je ervoor zorgen dat de strippers jou zo leuk vinden, dat je meegenomen wordt naar hun huis voor een andere privé act.

  2. Fallout: New Vegas - Fisto

  Fisto is een protectron, die je voor de Wang Dang Atomic Tango quest kan herprogrammeren als... seksbot. Het spelerspersonage kan seks hebben met Fisto ongeacht het geslacht van je personage, en de seks duurt maarliefst één uur in de speeltijd.

  Wat er precies gebeurt, krijg je niet te zien, maar je krijgt wel een boorgeluid te horen. Ze zijn nu eenmaal erg kinky in de post-apocalyptische wereld. Voor diezelfde quest kun je overigens een ghoul (rottende zombie-achtige mutant) cowboy rekruteren als prostituee, omdat een seksbot blijkbaar nog niet kinky genoeg is.

  1. Saints Row II en Saints Row the Third - Ho'ing

  In Saints Row kan je geen prostituee huren, in Saints Row ben jij de prostituee die gehuurd wordt! In Saints Row II kan je spelerspersonage ongeacht zijn of haar geslacht de hoer uithangen, met zowel vrouwen als mannen om te plezieren.

  In Saints Row III is ho'ing onderdeel van Escort co-op, waarin je een prostituee met klant rondrijdt. Eén speler rijdt rond, terwijl de andere de prostituee bestuurt. Er zijn meer dan 1296 seksposities die willekeurig gegenereerd worden uit twee sets van 39 woorden, waaronder klassiekers als de Dirty Sanchez.

  Fable: The Lost Chapters

  Verkijgbaar vanaf 23 september 2005

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.