De 10 bestverkopende PS4 games in de PlayStation Store (2014)

  Download jij ook regelmatig een spelletje uit de PlayStation Store van de PS4? Sony heeft een lijst bekendgemaakt met de tien bestverkopende PS4 games vorig jaar. Ben jij ook zo benieuwd welke game het meest gedownload is in 2014? Opvallend dat er geen downloads only in staan, maar enkel games die ook fysiek verkrijgbaar zijn!

  10. Metal Gear Solid V: Ground Zeroes

  Solid Snake is nog steeds een verkoopkanon, althans dat beweert de verkooplijst van Sony. Dit opwarmertje voor de daadwerkelijke Metal Gear Solid V werd goed ontvangen en laat ons vooral bedelen om meer van dit alles.

  Verstop je in een doos, sneak een geheime basis binnen en dat alles in een heerlijk gelikt current-gen jasje! Laat Sam Fisher hier maar eens tegenop bieden! Geen volledige game, maar wel één die zeker in dit rijtje thuishoort, jij sneaky basterd!

  9. Watch Dogs

  Een stad vol met de nieuwste technologische snufjes. Alles is aan elkaar gelinkt. Het systeem neemt de wereld over en daar ben jij, hacker Aden Pierce, het totaal niet mee eens.

  Met je Indische uiterlijk en wapperende flapperjas ga je de straat op om stoplichten te hacken, bruggen te molesteren om het systeem onderuit te schoppen. Helaas heb je niet de vrijheid van een Grand Theft Auto, maar dat mag de pret in onze ogen absoluut niet drukken.

  8. Infamous Second Son

  Infamous: Second Son is een nieuwe start van de Infamous-serie en heeft een gloednieuw hoofdpersoon. Delsins superkrachten nemen je mee door een schitterende open wereld, die echt laat zien wat de PlayStation 4 grafisch in huis heeft.

  Soms is het spel enigszins repetitief, maar de verhalende missies maken dit meer dan goed. Een toppertje uit eigen koektrommel, soms ook wel first-partygame genoemd. Je mag Infamous echt niet missen als Sony-fanboy!

  7. Battlefield 4

  De shooterserie van DICE is nog steeds mateloos populair en houdt ons nog eventjes lekker warm tot Battlefield: Hardline verschijnt. De enorme open maps, het instorten van gebouwen, de voertuigen, alles ademt Battlefield.

  Wees maar niet bang dat de gameservers inmiddels verlaten zijn, want dit is - op basis van onze eigen ervaring - nog lang niet het geval. Het is één van de beste current-gen shooters, dus het is zeker niet vreemd dat de titel goed verkoopt.

  6. Middle-Earth: Shadow of Mordor

  "THEEEYYY STOLE IT FROM US"... We horen het Gollum nog schreeuwen als hij vastgebonden ligt in Mordor. In The Return of the King kregen we al wat meer te zien van dit dorre wasteland, maar in Shadow of Mordor kunnen we het eindelijk zelf verkennen.

  Allerlei Ork-bazen lopen rond en kennen een onderlinge rangorde. Leg je er eentje om zal je meer reputatie vergaren. Weet hij jou te vermoorden, zal de Ork-community hem hiervoor roemen en promoveren. Brr..

  5. The Last of Us Remastered

  De HD-versie van The Last of Us blijkt mateloos populair onder de PlayStation-bezitters. Naughty Dog heeft opnieuw een meesterwerkje afgeleverd en bewees best zonder de inmiddels vertrouwde Uncharted-serie te kunnen werken.

  De remake wist opnieuw leven te blazen in de horror-avonturen van Joël en Ellie, die proberen te ontsnappen aan een stad vol met geïnfecteerde mensen. Heb je de PS3-versie nooit gespeeld? Dit is een pareltje van de bovenste plank.

  4. Minecraft - PlayStation 4 Edition

  Pas op! 's Nachts komen de monsters! Snel je huis in, deur op slot... en je bent veilig. Dat is in de basis waar Minecraft om draait. Het bouwen van innovative blokkencreaties en het buitenhouden van het gespuis gaat nooit vervelen.

  Op YouTube en streaming-sites delen alle gebruikers hun bouwwerken met elkaar en het wordt nu al gezien als dé opvolger van het traditionele LEGO. Heb jij het nog niet gespeeld? Ga je schamen en probeer het een keertje!

  3. Call of Duty: Advanced Warfare

  Kevin Spacey blijkt niet alleen een geniale acteur in House of Card, zo blijkt ook uit de verkooplijst van PlayStation. De nieuwe shooter in de populaire Call of Duty-reeks, waarin hij de hoofdrol heeft, weet weer flink te vernieuwen.

  Allereerst zijn de graphics flink omhoog geschroefd en daarnaast is het nu mogelijk om verticaal de lucht in te gaan met je exo-skelet. Als dat geen hectische en chaotische multiplayer matches oplevert, weten wij het ook niet meer! Kabang, doelzoekende granaat!

  2. Grand Theft Auto V

  Het is niet zo verwonderlijk dat GTA ook in de digitale verkoop-ranglijst goed scoort. Het is één van de meest - zo niet de meest - populaire games van het afgelopen jaar. En laten we eerlijk zijn, dit is niet geheel onterecht.

  Je kunt zo verschikkelijk veel doen in GTA V dat het bijna eng wordt. Parachutespringen, duiken, jagen, grotten verkennen of banken beroven. GTA Online wordt er gratis bij geleverd, dus je kunt al je maten medeplichtig maken aan jouw grove acties. Vet!

  1. Destiny

  Wat een ambitieus project is Destiny. De langverwachte RPG van Bungie - de oorspronkelijke ontwikkelaar van Halo - wist voor flink wat opschudding in videogame-land te zorgen.

  Het is dan ook niet verwonderlijk dat dit extreem gehypte project de eerste plaats heeft weten te bemachtigen in de verkooplijst van Sony. Je kunt nog maanden van de titel genieten en tegen de tijd dat je klaar bent, ligt het volgende uitbreidingspakket alweer op je te wachten. Heerlijk!

  Watch Dogs

  Verkijgbaar vanaf 27 may 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.