Top 10 beste Wii games aller tijden

  Ruim tien jaar geleden verraste Nintendo iedereen met de Wii. Deze console was het begin van bewegingsbesturing in games. Er zijn in de loop der jaren een heleboel goede games voor de Wii uitgekomen. Daar blikken we nu op terug met deze lijst met de 10 beste Wii games aller tijden.

  Deze maand kun je bij Game Mania twee Wii games kopen voor slechts 10 euro. Deze aanbieding is geldig op alle gebruikte Wii games die voor 15 euro of minder verkocht worden. Het aanbod is enorm, dus als je nog op zoek bent naar een paar leuke Wii games kun je bij Game Mania terecht.

  De Nintendo Switch is zo populair dat je hem bijna nergens kunt kopen. Dat doet denken aan het succes van de Wii, die ruim tien jaar geleden voor het eerst verscheen. Die Nintendo console was ook nergens te vinden en pas een half jaar na release kon je er gewoon een in de winkel halen zonder te reserveren.

  Er zijn tientallen toffe games uitgekomen voor de Wii, meer dan genoeg om een lijstje te maken met daarin de tien beste Wii games aller tijden. Als je klaar bent met The Legend of Zelda Breath of the Wild en toch nog verder wilt spelen met Nintendo games, dan ga je met deze tien games een fantastische tijd tegemoet.

  Top 10 beste Wii games aller tijden

  10. Mario Kart Wii

  Er is een Mario Kart voor zowat iedere console die Nintendo ooit heeft uitgebracht. De racegame heeft de perfecte formule voor succes. Het is uitdagend genoeg om oudere fans bezig te houden, maar er komt genoeg geluk bij kijken dat een nieuwe speler in de laatste minuut nog kan winnen. Dit spreekt mensen aan en daarom is Mario Kart een van de populairste series van Nintendo.

  Mario Kart Wii voegde voor het eerst motoren toe als voertuigen en introduceerde ook de mogelijkheid om trucjes te doen in de lucht. Mario Kart Wii kwam 11 april 2008 uit en werd verkocht samen met een wiel-accessoire. Dankzij zijn succes is Mario Kart Wii uitgegroeid tot de best verkopende Mario game voor de Wii. Het is in het algemeen ook de best verkopende racegame ooit gemaakt.

  9. Zack & Wiki: Quest for Barbaros' Treasure

  Zack & Wiki is een game die qua naam misschien niet zo bekend is, maar kwalitatief gezien is dit een erg goede game. Zack is een beginnende piraat en samen met zijn apenvriendje Wiki gaat hij op zoek naar de schat van kapitein Barbaros. Deze game is ondanks zijn goede gameplay en positieve review, maar erg weinig verkocht.

  De gameplay van Zack & Wiki werkt als een point-and-click game, die zich laat besturen via via de Wii remote. Door bewegingen te maken als het draaien van een sleutel of het schenken van vloeistoffen kun je de puzzels oplossen om verder te komen. Wiki heeft de kracht om vijanden in bruikbare voorwerpen te veranderen, wat super handig is als je verder wilt komen.

  8. The Last Story

  The Last Story is een van de beste Japanse role-playing games die je op de Wii kunt vinden. Vooral de gameplay van de RPG wordt goed aangeschreven. Het is een actiegame waarbij je ten strijde trekt en zowel tactisch als voorzichtig moet zijn in je gevechten.

  Je speelt The Last Story als Zael, die ervan droomt ooit een ridder te worden. Samen met een groep huurlingen voert hij opdrachten uit om die titel te bemachtigen. Het is een diepgaande game met een innovatief vechtsysteem. In onze The Last Story review gaven we de game een 9.

  7. Beat the Beat: Rhythm Paradise

  Beat the Beat: Rhythm Paradise wist iedereen te verrassen met ontzettend verslavende gameplay. Deze ritmegame laat jou middels absurde minigames op de maat knoppen indrukken. Dat klinkt niet zo heel spannend, maar toch weet deze game dat concept heel leuk te brengen. Er is bijvoorbeeld een minigame waarin je op de maat moet flexen en poseren voor de camera als een bezwete worstelaar.

  Zelfs als je geen gevoel voor ritme hebt, kun je toch nog plezier halen uit de minigames en proberen om je eigen score te verbeteren. Beat the Beat: Rhythm Paradise bevat deuntjes die je dagen later nog steeds in je hoofd hebt zitten. De game heeft genoeg charme om een plekje in deze lijst beste Wii games te verdienen.

  6. Super Smash Bros. Brawl

  Super Smash Bros. is altijd een succes. Nintendo weet precies hoe ze al haar bekende figuren het beste in een fighting game kan stoppen. Super Smash Bros. Brawl is een van de meest succesvolle delen uit de franchise, al doet de game haast niet onder voor de andere delen uit de serie.

  Super Smash Bros. Brawl was de eerste keer dat personages als Toon Link, Zero Suit Samus, Meta Knight en Pit speelbaar waren in de serie. Tegenwoordig zijn deze karakters niet meer weg te denken uit Super Smash Bros.

  5. The Legend of Zelda: Twilight Princess

  Tijdens de lancering van de Wii kwam The Legend of Zelda: Twilight Princess uit voor de Nintendo console. Dit is daarmee de oudste game in onze lijst beste Wii games, maar deze vijfde plek is absoluut verdiend. Twilight Princess is namelijk een onwijs toffe The Legend of Zelda game.

  Wat The Legend of Zelda: Twilight Princess zo cool maakt is de mogelijkheid om in een wolf te veranderen. Als wolf kun je een stuk sneller rennen en tunnels graven om nieuwe plekken te bereiken. In de The Legend of Zelda: Twilight Princess review heeft de game een welverdiende 9,4 gekregen.

  4. Donkey Kong Country Returns

  Donkey Kong Country Returns bracht ons eindelijk weer de vertrouwde Donkey Kong Country gameplay waar we al zolang op aan het wachten waren. Lekker platformen met onze favoriete aap en zijn vrienden. Donkey Kong Country Returns biedt bekende gameplay, maar brengt het in zo'n leuk jasje dat we van iedere minuut smullen.

  Donkey Kong Country Returns ziet er bovendien erg mooi uit door het gebruik van felle kleuren. Ook kun je de game met twee personen spelen, wat in dit geval een hele goede toevoeging is. In december van 2010 kwam deze game uit en hij kreeg een 9 in onze Donkey Kong Country Returns review.

  3. Xenoblade Chronicles

  Een van de laatste grote games die op de Wii verscheen was Xenblade Chronicles. Deze Japanse role-playing game biedt een gigantische open wereld die er prachtig uitziet voor Wii graphics. Het verhaal draait om Shulk, die er op uit trekt om een jarenlange oorlog tussen twee volken te stoppen.

  Je kunt jezelf voor honderden uren verliezen in Xenoblade Chronicles. Dit is zeker een van de beste en meest contentrijke games die de Wii te bieden heeft. Van ons kreeg de game dan ook een dikke 9,2 in de Xenoblade Chronicles review.

  2. The Legend of Zelda: Skyward Sword

  Op de tweede plek vinden we de andere Zelda game die op de Wii is uitgekomen. The Legend of Zelda: Skyward Sword is een van de beste Zelda games ooit gemaakt. De game bracht een prachtige visuele stijl met zich mee en bewees dat bewegingsbesturing niet alleen een gimmick is. Betere zwaardcontrole hebben we nog niet in een Zelda game gezien.

  Een van de hoogtepunten van Skyward Sword is toch wel de muziek, opgenomen door een live muziekorkest. In de game vlieg je op een gigantische vogel door de wolken op zoek naar de verschillende dungeons die de game rijk is. De game was zo een kwalitatief werkje dat we in de Skyward Sword review de game een 9,5 gaven.

  1. Super Mario Galaxy + Super Mario Galaxy 2

  Er kan er maar een de beste zijn, maar toch eindigen we deze lijst met beste Wii games met twee titels. Super Mario Galaxy en het vervolg zijn beide zulke verfijnde games dat we niet anders konden dan beide titels noemen op de eerste plek. Super Mario Galaxy was precies wat we wilden van een nieuwe 3D Mario game. Je kon lekker vrij rondlopen over planeten op zoek naar gouden sterren.

  Het eerste deel is al een bijna perfecte game, maar het tweede deel doet er nog een schepje bovenop. Nog mooiere graphics en fijnere besturing tillen de game naar een niveau waar geen andere Wii game komt. Dit zijn de absolute toppers die de Wii te bieden heeft. Als je nu pas met de Wii console aan de slag gaat, zijn de Super Mario Galaxy games een must om te spelen.

  The Legend of Zelda: Twilight Princess

  Verkijgbaar vanaf 8 december 2006

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.