De beste casual games die naar Xbox Game Pass komen

Article
woensdag, 23 juni 2021 om 16:00
still image xbox game pass 2 ea play title cardsf1620123579
De E3 persconferentie van Xbox & Bethesda zit er op. De 90 minuten-durende show kunnen we ook wel bestempelen als de Xbox Game Pass show. Onwijs veel games komen namelijk direct naar Xbox Game Pass en de beste casual games daarvan zetten we op een rijtje.
Voor deze lijst kijken we naar de casual games die nog naar Xbox Game Pass moeten komen. Gelukkig zijn er best veel games om uit te kiezen van de Xbox & Bethesda Showcase. Tijd om de beste casual games die naar Xbox Game Pass komen op een rij te zetten.

Sea of Thieves: A Pirate’s Life

We trappen af met een game die wel al beschikbaar is op Xbox Game Pass, maar waarvan de nieuwe uitbreiding nog niet live is. Natuurlijk hebben we het dan over Sea of Thieves. De Rare-titel heeft gestaag een groot publiek weten te bereiken.
Voor de piratentitel zal dat publiek explosief toenemen door de nieuwe toevoeging die op 22 juni is verschenen. Dan komt namelijk de A Pirate’s Life update uit die Pirates of the Caribbean naar de game brengt. Jack Sparrow en zijn piraten komen naar de game en die samenwerking met Disney gaat er vast en zeker voor zorgen dat meer casual gamers het ruime sop opzoeken.
20210613 psychonauts 2f1623605478

Psychonauts 2

Vervolgens komt in augustus de volgende casual game naar Xbox Game Pass. Het betreft natuurlijk Psychonauts 2, de nieuwe platformer van Double Fine. In de game speel je als de pas afgestudeerde Raz die psychische krachten heeft. Wederom duikel je in de gedachten van anderen en beleef je een knotsgek avontuur.
Dit doe je in de vorm van een third-person platformer die het verhaal van het origineel uiteraard vervolgt. Het origineel wordt gezien als een charmante titel die toch wel een stiekeme hardcore fanbase heeft. Het origineel lijkt het spotlicht iets meer te gaan claimen, maar is door de toegankelijke gameplay ook nog eens prima op te pakken voor de casual gamer.
forza horizon 5f1623677698

Forza Horizon 5

Een potje racen is natuurlijk nooit mis. Het is één van de redenen waarom Forza inmiddels twee reeksen heeft voor de Xbox, waarbij het Forza Mortorsport is waarbij je over het circuit scheurt. Forza Horizon 5 brengt daarentegen een open-world gaan die mooier is dan ooit te voren. Dit keer is Mexico de speeltuin waarin je rond kunt racen.
In principe heb je een open-world racegame te pakken met Forza Horizon 5. Tel daarbij een scala van wagens op en je komt al snel uit bij een enorm aantal mogelijkheden waarbij je constant als adrenaline junkie zo snel mogelijk over de baan wil crossen. De game staat voor 9 november 2021 op de planning en komt direct naar Xbox Game Pass.
among usf1622815052

Among Us

De volgende game op het lijstje die universeel voor ieder publiek toegankelijk is, is Among Us. Het is de onverwachte hit van 2020 die vriend en vijand wist te verbazen met de simpele, maar effectieve gameplay. Het concept is namelijk simpel. Fix een ruimteschip door taken te volbrengen met een groep spelers, waarbij één stiekem een verrader is die iedereen wil vermoorden.
De game komt later dit jaar ook op de Xbox One en Xbox Series X uit en daar kijken velen enorm naar uit. Tijdens E3 2021 heeft Microsoft namelijk bekendgemaakt dat de game zodra deze verschijnt ook direct op Xbox Game Pass beschikbaar wordt gemaakt. Dit is natuurlijk prachtig nieuws voor vele casual gamers die hierdoor nog een extra reden hebben om Xbox Game Pass te halen.
slime rancher 2f1623841107

Slime Rancher 2

Eén van de grote verrassingen tijdens E3 2021 rondom Microsoft was de releasedatum van Starfield en de onthulling van Redfall. Toch was het ook Slime Rancher 2 die compleet onverwacht opdook. Het betreft een vervolg op de indiehit met dezelfde naam waarin je een boerderij vol slijmmonsters onderhoudt.
Deze rustige game is dan ook ideaal als je niet iedere dag uren hebt om in een virtuele wereld te spenderen. Iedere keer dat je terugkeert naar de ranch wordt je namelijk door vrolijke slijmballen onthaalt terwijl je rustig wat taken volbrengt. Het tweede deel zal hier in 2022 ook weer voor proberen te zorgen, maar zit dus ook direct al in Xbox Game Pass zodra de game verschijnt.
party animalsf1623841368

Party Animals

Van schattige slijmmonsters schakelen we over naar feestbeesten. Tenminste, deze virtuele dieren zien er schattig uit, maar maken er dagelijks een feestje van door een flink slag op de kaak uit te delen. In Party Animals nemen schattige dieren die ogenschijnlijk op zoek zijn naar een tof feestje het namelijk tegen elkaar op in keiharde vechtpartijen.
Jij hebt daar uiteraard de controle over, want jij speelt als de toffe dieren. Dit gaat alleen niet al te gemakkelijk, want onderdeel van de gameplay is namelijk het strijden tegen de zwaartekracht. Deze speelt namelijk een grote rol in de besturing, wat vaak voor hilarische taferelen zorgt. Een absolute aanrader dus zodra de game in 2022 verschijnt op Xbox Game Pass.
xbox game pass 2021 line upf1623841474

Microsoft Flight Simulator

Natuurlijk is er ook nog Microsoft Flight Simulator. Wachten wordt beloond, want dit jaar verschijnt op 27 juli ook de consoleversie van de game op zowel Xbox Series X als Xbox Series S. In deze titel simuleer je als het ware hoe het is om rond te vliegen over de gehele wereld dankzij de Azure-techniek die gebruikt wordt. Hierdoor krijg je een realistisch beeld van iedere plekje dat je vanuit de cockpit ziet.
Officiële updates komen er vervolgens ook nog, net als DLC van onder andere Top Gun. Later dit jaar verschijnt de nieuwe film immers in de bioscoop, dus schroomt het niet om alvast te oefenen om de stunts van Tom Cruise na te doen. In de virtuele wereld van Microsoft Flight Simulator doe je dit veilig op virtuele wijze uiteraard.
groundedf1593527634

Grounded

Grounded staat natuurlijk al een tijdje op Xbox Game Pass, maar de game krijgt nog steeds nieuwe updates. De game zit immers nog in Early Access. Nu belooft de volgende update alleen wel heel veel toffe nieuwe features.
De zogeheten Shroom & Doom update voor de co-op survival game brengt namelijk de eerste boss battle van de game. Hierin vecht je tegen een reusachtige spin, wat voor de kleine helden van Grounded uiteraard toepasselijk is. Uiteraard kun je via de speciale Arachnophobia-modus de game spelen zonder dat je angst voor spinnen in de weg zit. De update lanceert op 30 juni.

Shredders

In december komt er ook eindelijk een nieuwe snowboardgame uit. Shredders is de naam van de game die het gevoel van SSX weer terug moet gaan brengen. Een precieze releasedatum is er nog niet, maar dat fans van het genre enthousiast zijn is zeker. De eerste trailer doet namelijk terugdenken aan de tijden van SSX Tricky en dat is iets waar fans van weleer zeker om staan te springen.
Heel veel informatie is er verder nog niet voor de game, behalve dat een release voor de PC ook gepland staat voor december. De game komt vanaf de eerste dag naar Xbox Game Pass in december, maar wanneer dat precies is, blijft voor nu nog even de vraag.

De beste casual games onderweg voor Xbox Game Pass

Al met al zijn er tal van toffe casual titels die onderweg zijn naar Xbox Game Pass, maar dit is uiteraard nog lang niet alles. Mocht je nog meer toffe games willen vinden die naar Xbox Game Pass komen, kun je altijd onze lijst met beste hardcore games waar je naar kan uitkijken voor Xbox Game Pass!
Dit artikel is in samenwerking met Microsoft.

Populair Nieuws

Laatste Reacties