De beste avonturen films op Netflix

  Heb jij dat ook wel eens? Je hebt op een avond barweinig te doen hebt en denkt terug aan de geweldige avonturenfilms die ooit de revue gepasseerd zijn? Een aantal van deze klassiekertjes staan vandaag de dag gewoon in de Netflix-bibliotheek. Benieuwd welke toppers dit precies zijn? Welkom bij de beste avonturen films op Netflix.

  Allereerst, wat verstaan we precies onder een avonturenfilm? Je kent ze wel, van die klassieke films waarin er wordt gezocht naar een bepaalde schat of een voorwerp. Een avontuurlijke tocht wordt ondernomen vol vijanden die het je leven zuur willen maken. Een leuke side-kick staat het hoofdpersonage bij en het doel wordt niet zonder slag of stoot bereikt. Vooral mytische voorwerpen, verloren schatten, puzzels en epische zoektochten staan in dit bijzondere genre centraal.

  Hierbij doen we een poging om de vijf beste adventure films binnen deze zienswijze op een rijtje te zetten. Dit zijn echt de klassiekertjes waar je vast en zeker mee bent opgegroeid. Die films die diep in je hart nog wel een herrinnering met zich meedragen. Zullen we nog één keer op avontuur gaan en deze films nogmaals beleven? Ze blijven fantastisch!

  Lara Croft: Tomb Raider (2001)

  Angelina Jolie en een stel opgepompte tieten. Dat is hoe de avontuurlijke Lara Croft in deze film wordt neergezet. Als onze vrouwelijke Indiana Jones - die overigens schittert van afwezigheid op Netflix - in aanraking komt met tikkend geluid in haar villa gaat ze op onderzoek uit. De planeten in het heelal blijken op één lijn te staan, wat is er gaande?

  De Clock of Ages geeft de bezitter de kans om te reizen door de tijd. Het voorwerp dreigt in verkeerde handen te vallen en het is aan Lara om de wereld te redden van een boosaardige organisatie. Memorabel is de scene waarin Ms.Croft aan een bungee-touw yoga-oefeningen uitvoert in de lucht, terwijl haar landhuis wordt overvallen door mannen met geweren.

  National Treasure (2004)

  Wie had dat ooit verwacht? Nicholas Cage, duivelsaanbidder in Ghost Rider en Season of the Witch, die een rol als glansrijke avonturier op zich neemt. In National Treasure krijgt het jongetje Benjamin Franklin van zijn grootvader te horen dat hij de grootste schat op aarde zal moeten beschermen. Leuk en aardig, maar waar is die vermeende schat precies?

  Zijn hele leven zoekt hij naar aanwijzingen. Het alziende oog in de piramide wijst hem - aan de hand van een riedel aan verborgen aanwijzingen - de weg. De eerste aanwijzing blijkt in de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring te zitten. In een museum achter een laag dik gepanserd glas. Auch, einde van het spoor? Geen sprake van, het is slecht het begin.

  The Mummy (1999)

  Brendan Fraser gaat op onderzoek uit in de woestijn en stuit op een eeuwenoude schat. Wanneer hij het Boek van de Doden meeneemt uit een graftombe en deze per ongeluk heractiveert, breekt de hel compleet los. Een mummie is opgestaan uit zijn tombe en gaat in de omgeving op zoek naar slachtoffers om zichzelf sterkter te maken.

  Als klap op de vuurpijl heeft de mummie het ook nog eens gemunt op het vriendinnetje van Frasers personage Brian O'Connell. Ze heeft namelijk het perfecte lichaam om de ziel van de oude liefde van de stinkende lappenpoppen opnieuw tot leven te wekken. Jikes! De enige oplossing die er is schuilt in het mysterieuze Boek van de Doden...

  The Da Vinci Code (2006)

  Een moord in het Louvre, het bekendste museum van Parijs. Professor Robert Langdon, gespeeld door Tom Hanks met het lelijkste toupetje van de filmgeschiedenis, wordt als cryptoloog naar Frankrijk gehaald om een merkwaardige moord te onderzoeken. De overleden man tekende vlak voor zijn overlijden één van Leonardo Da Vinci's bekendste werken na.

  Wat heeft dit te betekenen? Een spoor van cryptische aanwijzingen leidt de professor naar een geheim dat misschien nog wel groter is dan de katholieke kerk zelf. Het ware verhaal achter het geloof, de heilige graal. De politie denkt echter dat Langdon achter de moord zit, gezien de laatste geschreven tekst van de vermoorde man: 'Vind Robert Langdon'....

  Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)

  "Een tovenaar is nooit te laat, Frodo Baggins. Hij is ook nooit te vroeg, hij komt precies wanneer hij dat wil!" oppert Gandalf de Grey als hij voor het eerst met zijn paard de Gouw binnenrijdt in de The Lord of the Rings-trilogie. Zijn quote geldt voor de gehele filmserie. Heb je (onder welke steen leef jij?! de films nog nooit gezien, doe het alsnog!

  Op Netflix kun je vast een start maken met 'The Fellowship of the Ring', de verfilming van de eerste twee boeken uit de In de Ban van de Ring-serie van professor J.R.R. Tolkien. Hobbit Frodo krijgt van zijn oom Bilbo een magische ring in zijn maag gesplitst. De ring bevat de ziel van de slechterik Sauron. Hij wil hem terug om weer te heersen over Middle-Earth.

  Frodo trekt erop uit om de ring te vernietigen in het vuur waar hij ooit gesmeden is, de lava-berg Mount Doom. Samen met een elf, dwerg, tovenaar, twee mensen en drie andere Hobbits begint hij aan het grootste avontuur van zijn leven. Eén grote tocht, één groot avontuur, één mytisch voorwerp om te vernietigen. One ring to rule them all...

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.