Banjo-Kazooie 3 en andere games van Rare die moeten terugkeren!

  Banjo-Kazooie 3 op de Xbox One? Het klinkt misschien een beetje onwennig, maar een componist van Rare geeft hints hierover op Twitter. Tot op de dag van vandaag hopen fans dat de nieuwere Rare games weer net zo zullen stralen als vroeger.

  Diddy Kong Racing

  Damn! Wat willen we graag een opvolger zien van Nintendo's raceklassieker Diddy Kong Racing. Meerdere personages, een wereld om te verkennen en gouden balonnen verzamelen om nieuwe races te openen. Het originele spel bevatte één van de lastigste race-uitdagingen ooit ontworpen. Je moet én eerste worden én 8 zilveren munten verzamelen! WTF!

  De kans dat deze opvolger werkelijkheid gaat worden is heel klein. Rare is nu van Microsoft en Nintendo heeft alle rechten in handen van de Donkey Kong-franchise. Wellicht komt de game in een andere vorm! Banjo-Kazooie Racing is een goede optie, aangezien Banjo en Conker in de oorspronkelijke game aanwezig waren. We blijven hopen (tot in de eeuwigheid).

  Jet Force Gemini

  Een minder bekende titel uit de stal van Rare. Jet Force Gemini is een third-person shooter, waarin je de controle neemt over drie van de leden van de vergane militaire organisatie Jet Force. De slechte Mizar en zijn leger nemen de planeet over en... wonder boven wonder... mag jij de wereld gaan redden. Wat ontzettend origineel!

  De singleplayer liet je veel Tribals redden, maar hiernaast kon je ook in co-op aan de slag of elkaar een kopje kleiner maken in de multiplayer deathmatch. Na dit eerste deel uit 1999 is er nooit meer een vervolg op de serie gekomen. Best jammer, want wie wil er nu niet in de ruimte aan de slag met twee toffe karakters en een maffe hond?

  Conker: Live & Reloaded

  Conker is een schattig eekhoorntje dat zijn oorspong kent in de race-klassieker Diddy Kong Racing. Hierna mocht hij aan de slag in een eigen pocket-avontuur op de Gameboy, waarna hij in de vergetelheid dreigde te raken. Tja, wat doe je dan als game-personage? Een partijtje zuipen bij de plaatselijke kroeg en je verdriet wegdrinken.

  Dit is dan ook precies de levensfase die Rare net voor de milleniumwisseling aan ons wilde voorschotelen. Conker's Bad Fur Day was een volwassen titel vol grappen over poep, pies en scheldwoorden. Op de Xbox werd het spel, na de overname van het bedrijf door Microsoft, nog éénmaal opgepoetst uitgegeven. Hierna ging de eekhoorn in winterslaap.

  Tot op de dag van vandaag ligt hij nog steeds te maffen. De terugkeer leek even een feit, toen hij met een kettingzaag verscheen in de teaser van Project Spark. Helaas bleek hij nergens te bekennen en was het een gevalletje; maak de mensen blij met een dode mu... ehh.. eekhoorn. Keert Conker ooit nog terug... wij hopen van wel!

  Battletoads

  Battletoads werd ontwikkeld als concurrent van de overbekende Teenage Mutant Ninja Turtles. Rash, Zitz en Pimple werden ontzettend populair. De NES-klassieker was ontzettend moeilijk en werd hierdoor geroemd en uitgescholden. Een speciale cross-over met de Double Dragon-serie maakte het feest der herkenning helemaal compleet.

  Fans wachten nog steeds op een nieuw deel in de Battletoads-reeks. De laatste game (Super Battletoads) dateert uit 1994, ofwel de tijd van de Super Nintendo. Vorig jaar november werd de trademark opnieuw verlengd door Microsoft. Dit wil natuurlijk niets zeggen, maar wat zou het vet zijn als er eentje aankomt voor de Xbox One! Phil Spencer is positief!

  Banjo-Kazooie

  Shit! Je zusje wordt ontvoerd door een gemene heks om haar schoonheid te jatten. Je beste vriendin - de opvliegende vogel Kazooie - wordt in je rugzak gepropt en voor je het weet start je avontuur aan de voet van de Spiraalberg. De geheime schuilplaats van de heks wordt grondig doorzocht. Rare gekleurde mannetjes, puzzelstukjes en muzieknoten maken hun opwachting, wat een ontzettend kleurrijke en energieke wereld wist Rare op de Nintendo 64 neer te zetten.

  De opvolger Banjo-Tooie was een nog grotere hit als het originele spel. Nog meer werelden en personages, meer items om te verzamelen en de toevoeging van de geheime feature Stop 'n Swop. Na de overname door Microsoft wist Rare ons nog 'te verblijden' met een Miel Monteur-achtige bouw-je-eigen-kart-game, maar Banjo-Kazooie 3 bleef uit.

  Vanaf de aankondiging van de Xbox One wordt er gesproken over een herleving van de kleurrijke platformer. Afgelopen week leek het er eindelijk van te komen, want een componist van Rare geeft aan dat het een groot jaar wordt voor de ontwikkelaar. Muzieknoten staan centraal. Wauw, is.. dit.. wellicht... dé hint die ons zal leiden naar Banjo-Kazooie 3?

  Perfect Dark

  Het spel dat door veel mensen wordt gezien als de spirituele opvolger van Goldeneye 007. Rare wist op de Nintendo 64 de spijker op de kop te slaan door de shooter-ervaring naar de huiskamer te brengen. In 17 verschillende missies ga je er met geheim agente Joanna Dark op uit om het gevaarlijke bedrijf Datadyne de das om te doen.

  De multiplayer modus was echter waar het allemaal om draaide. Met vier bots of menselijke spelers ging je de arena in om elkaar naar het hiernamaals te knallen. Zelfs de achtergondmuziek was in te stellen en dat in het jaar 2000!

  Na de tegenvallende prequel Perfect Dark Zero op de Xbox 360 werd het stil. Nog steeds wachten de fans op de wederopstandig van Joanna Dark en haar spionage-avonturen. Wat denk jij... komt de sequel naar de Xbox One?

  Banjo-Kazooie: Nuts & Bolts

  Verkijgbaar vanaf 14 november 2008

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.