5 dingen die je nog niet wist over series

Article
zaterdag, 09 januari 2021 om 9:00
the queens gambit season 1 end game 1755684 00 06 58 00 418020rf1614759981
Vandaag weer een nieuwe ‘5 dingen die je nog niet wist over’. Eerder gingen we al opzoek naar de geheimen Super Mario, Xbox en Marvel, maar vandaag gaan we ons focussen op series. Vrijwel iedereen kijkt op z’n tijd wel eens een serie en in deze coronatijden zijn ze populairder dan ooit. Maar stiekem zijn er ook een aantal bizarre dingen die je nog helemaal niet wist. Dit zijn 5 dingen die je nog niet wist over series.

Wat is de langslopende serie ter wereld?

Anno 2021 bestaan er bizar veel series, maar heb je je wel eens afgevraagd welke serie het langsloopt? Als je het zuiver theoretisch zou bekijken is het kinderprogramma Play School van Australische televisie het langslopende programma, maar we hebben het in dit geval over een ‘echte’ geschreven serie. Want dat is namelijk The Simpsons. De serie loopt al sinds 1989, heeft inmiddels al 32 seizoenen en bijna 700 afleveringen.

Wat was de eerste superheldenserie ooit?

Tegenwoordig zijn superheldenseries enorm populair. Op DisneyPlus verschijnt in een hoog tempo de ene na de andere Marvelserie en ook bij DC kunnen ze er wat van. Maar heb je je wel eens afgevraagd waar het allemaal mee begonnen is? Wat de allereerste superheldenserie ooit was? Het is namelijk de serie The Lone Ranger en de serie komt al uit 1949. De serie wist het uiteindelijk vijf seizoenen vol te houden, maar moest aan het eind van de jaren ’50 toch stoppen. Overigens verscheen er in 2013 nog een film over The Lone Ranger met Johnny Depp en Armie Hammer.
the dark knight jokerf1639745047

The Queen’s Gambit: de film met Heath Ledger

Zo’n overzicht kunnen de populairste Netflixserie van 2020 natuurlijk niet overslaan. In 2020 keken jullie massaal naar The Queen’s Gambit. De successerie is gebaseerd op het gelijknamige boek uit de jaren ’80. Maar wist je dat er in eerste instantie al een film van zou verschijnen? In 2008 was The Queen’s Gambit de film bijna uitgekomen met niemand minder dan Heath Ledger (bekend als The Joker in The Dark Knight). Helaas overleed Ledger op veel te jonge leeftijd en werd de film ook geannuleerd.

De bank van The Simpsons

Aangezien The Simpsons de langstlopende serie allertijden is, zou dit artikel natuurlijk niet compleet zijn zonder een bizar feitje over The Simpsons. Elke aflevering van The Simpsons begint met een legendarische ‘bankscene’. De ene keer is deze scene een stuk langer dan de andere keer en dat hebben de schrijvers heel bewust gedaan. Elke aflevering moet namelijk een x aantal minuten zijn en op deze manier kunnen ze de afleveringen iets langer of korter maken.

De haardracht van Peaky Blinder

Tot slot eindigen we met een andere hitserie: Peaky Blinders. De serie is al jarenlang enorm populair en misschien wel net zo populair is de kledendracht van de acteurs. Het verhaal speelt af in Birmingham vlak na de Eerste Wereldoorlog. Iedereen is hier natuurlijk opgekleed en ook de haardracht is erop aangepast. Maar wist je dat de acteurs in eerste instanties helemaal niet zaten te wachten op deze haardracht? En dat een aantal Nederlanders hier een grote invloed inhadden? Ze vertelden het vorig jaar aan tafel bij De Wereld Draait Door.

Populair Nieuws