5 dingen die je nog niet wist over Disney

Article
zaterdag, 05 december 2020 om 13:00
disneyf1609235517
Vandaag zijn we weer terug met onze rubriek ‘5 dingen die je nog niet wist over…’ Eerder namen we al onder andere Netflix, Facebook, Apple, Google en PlayStation onder de loep, maar vandaag gaan we kijken naar een heel ander bedrijf. Iedereen is er mee opgegroeid en anno 2020 zijn de films nog steeds onverminderd populair. Dit zijn 5 dingen die je nog niet wist over Disney.

Weet jij de echte naam van Mickey Mouse?

Mickey Mouse, wie kent hem niet? De bekende muis bestaat al ruim 92 jaar en is nog steeds onverminderd populair. Mickey is misschien wel het gezicht van Walt Disney en kwam de jaren heen voor in tientallen, zo niet honderden films, cartoon en spellen. Maar wist jij dat Mickey Mouse in eerste instantie helemaal geen Mickey zou heten? In eerste instantie heten hij Mortimer Mouse. Disney kwam hier alleen toch op terug en besloot de muis om te dopen naar Mickey. Overigens bestaat er in het Disney universum nog wel een Mortimer Mouse, maar gelukkig komt hij maar weinig voorbij.

Sneeuwwitje is nog van voor de oorlog

Iedereen kent wel het sprookje van Sneeuwwitje, en veel mensen zullen ook wel de Disneyfilm ‘Sneeuwwitje en de zeven dwergen’ hebben gezien. Maar heb jij je wel eens afgevraagd hoe oud deze film is? 20, 30 misschien 40 jaar? Mis! Sneeuwwitje en de zeven dwergen was de eerste speelfilm van Disney en kwam al voor de Tweede Wereldoorlog uit. De Amerikaanse première van de film was op 4 februari 1938 (ja je leest het goed 1938) en de film was zelf in 1937 al helemaal af. Hiermee is deze Disneyfilm dus al ruim 83 jaar oud.
buzzf1606491653

Ken je ook de originele naam van Buzz Lightyear?

Buzz Lightyears is één de populaire hoofdkarakters uit de bekende Toy Story filmreeks. Maar wist je dat Buzz in eerste instantie ook een andere naam had? De originele naam was “Lunar Larry”. Later is dit toch aangepast naar Buzz Lightyear (naar Buzz Aldrin, de tweede man op de maan), omdat men Lunar Larry bij nader inzien toch niet zo stoer vond klinken. En geef ze eens ongelijk.

Donald Duck als Nazi

Disney wist in 1943 een Oscar te winnen met de speciale korte Donald Duck film ‘Donald Duck in Naziland’. De korte animatiefilm werd gebruikt als Amerikaanse propaganda tegen Nazi-Duitsland. Toch heel iets anders dan de Donald Duck van anno 2020.
lionf1606491556

De ouder(s) is/zijn bijna altijd dood of gaan dood

Het is misschien een beetje depressieve gedachten, maar heb jij er wel eens bij stil gestaan dat in vrijwel elke Disney klassieker één of meerdere ouders doodgaan of al dood zijn? Ga maar eens voor jezelf na, er zijn maar select aantal klassiekers op te noemen waar dit niet het geval is.

Populair Nieuws