5 AliExpress.nl tips voor als je nu slim wilt shoppen

  Wie kent de goudmijn van AliExpress.nl niet? De Chinese webshop is al jarenlang een broedplaats vol goedkope producten die al door veel tevreden klanten zijn besteld. Toch zijn er wel een aantal zaken om rekening mee te houden en daarom zetten we de beste AliExpress.nl tips voor als je nu wilt shoppen op een rijtje.

  Meerdere verkopers, betere prijzen

  Laten we beginnen bij één van de basisprincipes van AliExpress.nl, namelijk het feit dat de website meerdere verkopers heeft. Er zijn verschillende aanbieders die hetzelfde product willen verkopen en dat zorgt al snel voor concurrerende prijzen. Hierdoor kun je een product goedkoper scoren dan dat je in eerste instantie dacht.

  Het is dan ook slim om te controleren of er meerdere verkopers zijn voor het product waar jij je oog op hebt. Op deze manier zie je al snel of er andere prijzen ronddwalen die beter zijn voor je portemonnee. De andere verkopers van het product kun je op de productpagina vinden onderaan de pagina.

  Hoe goed is de kwaliteit?

  Bij het uitgeven van geld is er altijd één gouden regel. Je wilt er altijd voor zorgen dat je waar krijgt voor je geld. Bij webshops als AliExpress is het soms alleen moeilijk om erachter te komen hoe goed het product is, gezien je het product niet in eigen handen vasthoudt. Gelukkig is er een goede oplossing: product reviews.

  Voor jou zijn vele anderen gegaan die het product waar je naar op zoek bent al in huis hebben. Via de product reviews kun jij erachter komen wat de ervaring is van anderen en vervolgens op basis daarvan zelf een keuze maken. Slim is dan ook om een scala aan reviews door te lezen, zowel positief als negatief.

  Wees alleen wel gewaarschuwd, want AliExpress heeft soms lastige recensies. Doordat onwijs veel teksten automatisch vertaald worden door de site, zijn sommige teksten een kleine puzzel. Als je daar geen tijd voor hebt, kun je altijd nog ons overzicht bekijken met beste gadgets op AliExpress.

  Extra korting krijgen

  Wie nog niet met AliExpress bekend is, zal waarschijnlijk ook niet bekend zijn met de wereld van coupons. In China is het ongeveer een primaire levensbehoefte om coupons te sparen. Wie het ene product koopt, krijgt via deze coupon korting op dit andere product. Dit soort praktijken zijn in het Oosterse land heel gewoon en daar kun je voordeel uithalen.

  Voor AliExpress.nl zijn talloze coupons te vinden die je korting geven op verschillende producten. Sommige van deze coupons geven zelfs korting over de gehele bestelling. Coupons kun je verkrijgen door een account te hebben op AliExpress of door het internet af te struinen naar codes die nog geldig zijn.

  Welke producten kun je beter overslaan?

  Omdat AliExpress van origine een Chinees bedrijf is en vele producten van de webshop uit dit land komen, zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden voor je een bestelling plaatst. Zo is het af te raden om een aantal soorten artikelen te kopen. Onderstaande categorieën kun je het beste overslaan.

  • Fitnessapparatuur
  • Meubels
  • Verzorgingsproducten
  • Voedingsmiddelen

  Dit heeft bijvoorbeeld te maken met de wetgeving van het land die compleet anders is dan die in Nederland. Hierdoor kunnen er bepaalde stoffen gebruikt worden die in Nederland met reden verboden zijn. Zware producten als meubels zijn juist om een hele andere reden onhandig. Dat heeft met het gewicht en de grootte te maken, want daardoor betaal je je scheel aan extra verzendkosten.

  Voorkom extra kosten

  Een andere tip bij het shoppen op AliExpress.nl is dat je ervoor zorgt dat je niet boven de 22 euro uitkomt. Dit is om te voorkomen dat je BTW- en inklaringskosten moet betalen over je bestelling. Het zou namelijk zonde zijn als je voor een product kiest dat lekker goedkoop is en je vervolgens alsnog duurder uit bent doordat je extra kosten moet betalen.

  Natuurlijk is het wel mogelijk om in totaal voor meer dan 22 euro aan bestellingen te plaatsen bij AliExpress. Dit kun je namelijk gewoon doen door meerdere, losse bestellingen te plaatsen. Natuurlijk is één grote bestelling handiger en overzichtelijker, maar door meerdere losse bestellingen van maximaal 22 euro bespaar je toch flink wat centen.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.