10 Nintendo Switch games die wij graag zouden willen zien

  Sinds de release van de Nintendo Switch zijn er steeds meer games uitgekomen op de handheld console. Het apparaat wordt steeds populairder en dat is maar goed ook, want dan zullen er meer toffe games op uitkomen. Wij hebben 10 games die wij graag op de Nintendo Switch zouden willen zien voor je op een rijtje gezet .

  10. De Sims 4

  Onderaan in onze lijst van 10 games die wij graag willen zien op de Nintendo Switch staat De Sims 4. De meeste mensen kennen De Sims wel en dat is ook logisch. De eerste game kwam namelijk al uit in 2000 en heeft sindsdien een grote fanbase. Fans houden ervan om uren te spenderen aan het maken van je personage om er vervolgens alles mee te kunnen doen wat je maar wilt. Alles is mogelijk in De Sims!

  De Sims 4 is de laatste game van De Sims serie die is uitgebracht. De game verschilt nogal van zijn voorgangers, want er is een belangrijke nieuwe feature toegevoegd aan de game. Je sims kunnen nu emoties voelen en reageren op de omgeving. Als een sim bijvoorbeeld een nerd eigenschap heeft en hij niet genoeg videogames speelt, raakt hij geïrriteerd.

  Gemoedstoestand van je sims veranderen

  Hetzelfde geldt voor een sim die van het buitenleven houdt en continu binnen zit. Dit maakt de game net even een tandje realistischer dan voorheen. De gemoedstoestand van je sims hebben invloed op de omgeving. Zo heeft een verdrietige sim moeite om 's ochtends uit bed te komen of gaat hij agressief koken zodra hij boos is.

  De Sims 4 is te vinden op allerlei platforms, zoals de PlayStation, Xbox en PC, maar ook op mobiel. Als er een spin-off versie van De Sims op mobiel te bespelen is, waarom zou dit dan ook niet kunnen op een Nintendo Switch? Wij zouden De Sims 4 graag willen zien als een van de 10 games op de Nintendo Switch.

  9. Spyro Reignited Trilogy

  Spyro Reignited Trilogy is een game waar veel fans lang op hebben gewacht. De game bestaat uit drie games, namelijk: Spyro the Dragon, Spyro 2: Ripto’s Rage! en Spyro: Year of the Dragon. Momenteel is de game alleen nog maar te spelen op PlayStation 4 en Xbox One, maar wij zouden hem ook graag terug willen zien op de Nintendo Switch! Zo kan je het paarse draakje overal spelen, op een groot scherm in je woonkamer of onderweg.

  De game is een remaster van de oude drie games en ziet er beter uit dan ooit. De kleurrijke omgeving en fleurige personages zorgen ervoor dat de game een mooie, maar nostalgische sfeer met zich meebrengt. De eerste game van de drie is Spyro the Dragon, waarbij je spelend als Spyro samen met zijn libelvriend Sparx andere draken moet redden van een spreuk. De draken zijn veranderd in steen door aartsvijand Gnasty Gnorc. Je moet alles uit de kast halen hem te verslaan!

  Niet één, niet twee, maar drie games

  In de tweede game, Spyro 2: Ripto’s Rage! gaan Spyro en Sparx samen op vakantie naar Dragon Shores. Hier gaat iets vreselijk mis met het portaal dat ze gebruiken, waardoor ze in het rijk van Avalar belanden. Ripto, een gevaarlijke schurk regeert met ijzeren vuist en Spyro moet het tegen hem opnemen.

  De derde game is Spyro: Year of the Dragon, waarbij er drakeneieren worden gestolen door wezens genaamd Rhynocs. Spyro’s grootste vijand is een tovenares die drakenvleugels wil gebruiken om zichzelf onsterfelijk te maken. Zal het Spyro lukken haar te verslaan en de babydraken te redden?

  Met deze game hoef je je niet te vervelen. Er is genoeg te doen in de drie games. Wij hopen dan ook dat Spyro Reignited Trilogy een van de games zal zijn die ooit op de Nintendo Switch zal uitkomen.

  Update - Switch-editie

  Onze gebeden zijn wederom gehoord, want Unravel 2 is officieel uitgebracht op de Nintendo Switch. De game kwam uit op 3 september 2019. Je kunt Spyro Reignited Trilogy hier bij Game Mania voor 39,98 euro halen.

  8. Life is Strange

  Life is Strange is een toffe game met een mooi verhaal en goed uitgewerkte personages. De game kwam uit in 2015, is verdeeld in meerdere episodes en is op veel verschillende platforms te spelen. Aangezien de game ook op mobiel uitkwam, denken wij dat het moet lukken om de game op de Nintendo Switch uit te kunnen laten komen.

  De game volgt het verhaal van de 18-jarige Max Caulfield die een studie fotografie volgt op Blackwell Academy. Nadat ze een visioen krijgt over een tornado die de hele stad vernietigt, komt ze erachter dat ze bovennatuurlijke krachten heeft. Zo kan ze terug in de tijd gaan en ziet ze soms visioenen van grote gebeurtenissen, zoals in dit geval de storm.

  Op avontuur met Max en Chloe

  Max komt haar voormalig beste vriendin Chloe tegen, ze heeft haar al tijden niet meer gezien. Al snel bouwen ze weer een goede band op en lijkt het net alsof ze elkaar nooit hebben gemist. Samen met Chloe moet Max zien om te gaan met haar krachten en alle geheimen die ze ontdekt op Blackwell Academy. Uiteindelijk komt ze voor een moeilijke keuze te staan, waarbij ze dingen moet opofferen.

  Life is Strange bespreekt zware thema’s als alcohol en drugs, geweld, depressies en sexualiteit. Ondanks het een vrij rustige game is, gebeuren er heftige dingen in de game. Hierbij kan je denken aan wapengeweld of het plegen van zelfmoord. Toch zorgt dit er wel voor dat sommige taboes worden verbroken. Wij zouden deze game dan ook zeker als een van de 10 games op de Nintendo Switch terug willen zien!

  7. Cuphead

  Cuphead kan ook zeker niet ontbreken in onze lijst van de 10 games die we terug willen zien op de Nintendo Switch. Een uniek karakter is iets wat echt bij deze game past. De ontzettend toffe en ouderwetse artstyle valt meteen op. De game is dan ook, zoals we in onze Cuphead review beschrijven: “Een moderne game in een ouderwets jasje.”

  Het verhaal volgt de broertjes Cuphead en Mugman, die per ongeluk in de schulden komen bij de duivel. De enige manier om hun eigen ziel niet te verliezen is om de zielen van de duivels te innen. Je kunt de game zowel alleen spelen als co-op, dus vervelen hoef je je zeker niet! Cuphead zou een goede game voor op de Switch zijn, zodat mensen die niet in het bezit zijn van een Xbox of (goede) PC ook de kans krijgen om dit pareltje te spelen.

  De game is geïnspireerd op tekenfilmseries als Popeye en Mickey Mouse. Zowel de muziek als het ontwerp van de personages geven je het gevoel alsof je jaren terug de tijd in gaat. Cuphead is veel meer dan een pareltje om te zien, want ook de gameplay is gaaf. De game draait om het verslaan van eindbazen en die zijn alles behalve makkelijk. Onderschat de game dan ook niet, want het is een game met een ontzettend hoge moeilijkheidsgraad!

  Update - Switch-editie

  Onze gebeden zijn wederom gehoord, want Unravel 2 is officieel uitgebracht op de Nintendo Switch. De game kwam uit op 18 april 2019.

  6. Super Mario Maker

  Aangezien er al zoveel Nintendo games voor de Switch uitgebracht zijn, zou het tof zijn als Super Mario Maker ook op dit platform te bespelen was! De Super Mario Maker games scoren over het algemeen vrij goed en blijven gewoon leuk.

  Bij Super Mario Maker draait alles om het bouwen van levels. Elk zelfgebouwd level straalt dan ook iets anders uit. Het is niet alleen leuk om je eigen levels terug te zien en te spelen, maar het geeft ook het gevoel dat je een compleet andere game aan het spelen bent. De 3DS-versie heeft honderd originele levels, allemaal ontworpen door Nintendo. Hier kan je weer je inspiratie uithalen voor je eigen levels!

  Er is zoveel te doen in Super Mario Maker, met de oneindige zelfgemaakte levels en creativiteit die je erin kwijt kan. De game zou perfect zijn voor op de Nintendo Switch, aangezien je onderweg dan lekker zelf kunt knutselen en bouwen op een moderne console. Wij zien Super Mario Maker dus graag terug als een van de 10 games op de Nintendo Switch.

  Update - Een waar vervolg

  Waar we altijd al een Super Mario Maker wilden zien op de Switch, maakte 2019 onze verwachtingen waar met een vervolg. Super Mario Maker 2 werd uit de doeken gedaan en uitgebracht in 2019. In onze Super Mario Maker 2 review kreeg de game een 8,7.

  5. Unravel Two

  Unravel Two is een game met een fantastische sfeer. De game is perfect voor co-op en scoorde in onze Unravel Two review een negen! Onderweg puzzels kunnen oplossen is iets wat ons goed in de oren klinkt, zodat de tijd tijdens het reizen net even iets sneller gaat. De mooie muziek brengt je volledig tot rust, terwijl je je hersenen soms moet kraken voor de puzzels die je tegemoet komen.

  In de game speel je als Yarny, een schattig figuurtje van garen, die zich een weg moet weten te vinden door de Zweedse bossen. Samen met een tweede Yarny moet je alle puzzels die je tegenkomt proberen op te lossen. Het duo volgt twee weeskinderen die af en toe op de achtergrond tevoorschijn komen. Elk level past zich dan ook aan aan de avonturen voor deze kinderen.

  Puzzelen terwijl je naar een adembenemende achtergrond kijkt met schattige wezentjes zou perfect zijn voor op de Switch. Samen co-op spelen of in je eentje, het is allemaal mogelijk met Unravel Two.

  Update - Switch-editie

  Onze gebeden zijn wederom gehoord, want Unravel 2 is officieel uitgebracht op de Nintendo Switch. De game kwam uit op 22 maart 2019. Je kunt Unravel 2 hier bij Nedgame halen voor 29,99 euro.

  4. Thronebreaker: The Witcher Tales

  De volgende game in onze lijst is Thronebreaker: The Witcher Tales, een game die uit het niets aangekondigd werd door CD Projekt RED. De game is een spin-off van het Witcher universum en is bedacht door de Poolse auteur Andrzej Sapkowski. Wij waren ontzettend tevreden, want wij gaven de game in onze Thronebreaker: The Witcher Tales review een negen!

  De game volgt in tegenstelling tot voorgaande games niet de Witcher Geralt, maar koningin Meve van Lyria en Rivia. Ze trekt samen met haar soldaten door haar thuisland Lyria om bandieten uit het land te verdrijven en het keizerrijk van Nilfgaard te verslaan. Thronebreaker: The Witcher Tales is een kaartspel en daarmee automatisch een aangepaste versie van het Gwent kaartspel. Gwent werd geïntroduceerd in The Witcher III.

  Kaarten met puntenwaarde

  Twee spelers beginnen elk met een handvol kaarten die een bepaalde puntenwaarde hebben. Er mag per beurt één kaart worden gespeeld op één van de drie rijen aan jouw kant van het speelveld. Je wint de ronde door aan het einde de hoogste gecombineerde puntenwaarde op het veld te hebben staan. Als je twee van de drie rondes wint, heb je het potje gewonnen.

  Thronebreaker: The Witcher Tales is een van de games die wij zouden willen zien op de Nintendo Switch, omdat de besturing van de game vrij makkelijk is en goed te gebruiken is op een handheld console. Onderweg een kaartspel doen en je vijanden zo efficiënt mogelijk verslaan zou een goede manier zijn om de tijd door te komen!

  Update - Switch-editie

  Onze gebeden zijn wederom gehoord, want Thronebreaker: The Witcher Tales is officieel uitgebracht op de Nintendo Switch. De game kwam uit op 28 januari 2020.

  3. Zelda: Twilight Princess HD

  We zijn inmiddels bij onze top drie aangekomen en hier kan onze favoriete held in zijn groene pakje dan ook zeker niet uit ontbreken. Nadat Breath of the Wild een ontzettend groot succes werd op de Nintendo Switch, vinden wij dat Twilight Princess ook wel terug zou mogen komen op de console.

  Het verhaal van de game volgt zoals altijd het leven van Link. Het land van Hyrule is bedekt in Twilight, een donker deken dat het land in een schemerwereld brengt. Alle inwoners veranderen in monsters of geesten en vrezen voor hun leven. Zodra Link in de Twilight Realm belandt, verandert hij in een wolf. Hij ontmoet Midna, een sidekick met een neerbuigende houding, die af en toe toch heel behulpzaam kan zijn. Wij willen de game graag terug zien op de Switch zodat we nog meer van deze fantastische game kunnen genieten.

  2. Kingdom Hearts 3

  Kingdom Hearts 3 is momenteel nog niet uit, maar fans zijn mega hyped voor deze game. Ook wij zitten te popelen om te zien wat voor emoties deze game ons zullen brengen. Kingdom Hearts scoort over het algemeen wel vrij goed, dus wij verwachten dat Kingdom Hearts 3 een topper zal gaan worden. Vandaar dat de game op nummer twee staat van alle games die wij graag op de Nintendo Switch zou willen zien.

  De nieuwe Kingdom Hearts is de twaalfde aflevering in de serie, een vervolg op Kingdom Hearts 2 en het laatste hoofdstuk in de Dark Seeker-saga. Hoofdpersoon Sora start samen met Donald Duck, Goofy, King Mickey en Riku een zoektocht naar de zeven Guardians of Light en de 'Key to Return Hearts'. Ze proberen het plan van meester Xehanort om een Keyblade War tot stand te brengen dwars te bomen. De fantasiewereld met onze favoriete personages zouden wij graag op de Switch willen zien, omdat we de game dan voortaan overal onderweg kunnen spelen!

  Kingdom Hearts 3 wordt uitgebracht op 29 januari 2019 voor PlayStation 4 en Xbox One.

  1. Red Dead Redemption 2

  Trek je cowboyhoed maar alvast uit de kast, want de absolute topper in onze lijst van games die wij terug willen zien op de Nintendo Switch is Red Dead Redemption 2! De game speelt zich af in Amerika, 1899. Een overval gaat vreselijk mis in een stad genaamd Blackwater. Arthur Morgan en de Van der Linde Gang moeten vluchten en zien te overleven. Uiteindelijk moet Arthur een keuze maken. Wil hij een goed persoon worden die zijn eigen idealen volgt of moet hij loyaal aan de Gang zijn?

  Alle dieren in Red Dead Redemption 2 gedragen zich op een unieke manier. Er zijn veel verschillende dieren die ieder op hun eigen manier op de omgeving reageren. Ze maken allemaal deel uit van een ecosysteem en moeten voortdurend vechten voor hun plaats in de voedselketen. Los van het jagen op dieren kan je ook wilde paarden temmen. Je paard is je constante gezelschap, wat betekent dat het dier je goed moet vertrouwen.

  Helaas moeten we zeggen dat Red Dead Redemption 2 hoogstwaarschijnlijk niet naar de Switch zal komen. Reggie Fils-Aime, bestuursvoorzitter van Nintendo of America, gaf in een interview met The Hollywood Reporter toe dat hij graag een Switch versie van de game had willen zien. Dit ging alleen niet door omdat de ontwikkeling van de game al begon voordat er werd gesproken over een Switch versie.

  Welke games wil jij op de Nintendo Switch terug zien?

  Toch zouden wij de game graag op de Switch willen zien en zo zijn er meer toffe games die geweldig zouden zijn om onderweg te kunnen spelen. Welke games zou jij graag op de Nintendo Switch willen zien? Laat het ons weten in de reacties.

  Dit artikel is op 12 juni 2020 bijgewerkt.

  Red Dead Redemption 2

  Verkijgbaar vanaf 26 october 2018

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.