De 10 beste Netflix films om met je vriend of vriendin te kijken

  Kerstmis is alweer voorbij en de grauwe dagen lijken eraan te komen. Perfect om samen een film te kijken op de bank. Met een groot aanbod aan films en series op Netflix, hoef je je niet te vervelen. Wij hebben de tien beste Netflix films om met je vriend of vriendin te kijken voor je op een rij gezet.

  Netflix

  Set It Up

  We beginnen onze lijst met de 10 beste Netflix films met een komische, romantische film, namelijk Set It Up. De film gaat over twee overwerkte assistenten die erg toe zijn aan vakantie. Samen verzinnen ze een plan om hun werkverslaafde bazen verliefd op elkaar te laten worden, zodat de assistenten een rustiger leven krijgen. Terwijl ze hun bazen proberen te koppelen krijgen ze ook gevoelens voor elkaar. Als dat maar goed komt...

  De hoofdrollen worden gespeeld door Zoey Deutch, Glen Powell en Lucy Liu. Set It Up werd in 2016 aangekondigd en kwam uiteindelijk in juni 2018 uit. Door samen met je partner op de bank te hangen en Set It Up te kijken kom jij de koude dagen wel door! Deze film kan dan ook zeker niet uit ons lijstje van de 10 beste Netflix films die je met je vriend of vriendin kan kijken ontbreken.

  Netflix

  Brain on Fire

  Brain On Fire is een Netflix film die over een jonge journaliste van de New York Post gaat. Ze wordt getroffen door psychoses en geheugenverlies en start een zoektocht naar een oorzaak en diagnose. Met Chloë Grace Moretz, Thomas Mann en Richard Armitage in de hoofdrollen komt alles erg realistisch over en houdt de film je concentratie vast.

  De film valt onder het drama-genre en is gebaseerd op een boek van Susannah Cahalan, namelijk Brain on Fire: My Month of Madness. Dit boek is weer gebaseerd is op een waargebeurd verhaal. In 2016 ging Brain on Fire in première op het Toronto International Film Festival en werd uitgebracht in juni 2018. Aangezien Brain on Fire je weet mee te sleuren in het verhaal en ervoor zorgt dat je wil blijven kijken, kan de film niet uit onze lijst met de 10 beste films om met je vriend of vriendin te kijken ontbreken.

  Netflix

  Mowgli: Legend of the Jungle

  Een Disney film tussendoor moet altijd wel kunnen. Voor jong en oud, Disney blijft altijd leuk om naar te kijken. Voor de release van de live action movie van Mowgli: Legend of the Jungle, waren veel Disney-fans dan ook ontzettend enthousiast. De film gaat over een weesjongen die door dieren is opgevoed in de jungle van India. Hij gaat de confrontatie aan met andere mensen en een wel heel gevaarlijke vijand…

  De film is geregisseerd door Andy Serkis. Bijzonder is dat naast het feit dat hij de film regisseert ook een personage in de film speelt, namelijk Baloo, een beer die de mentor van Mowgli is. Andere grote namen die in Mowgli een rol hebben zijn Christian Bale (panter Bagheera), Cate Blanchett (slang Kaa), Benedict Cumberbatch (tijger Shere Khan), Naomie Harris (wolf Nisha) en Peter Mullan (wolf Akela). Mowgli zelf wordt vertolkt door Rohan Chand. Een klassieker in een nieuw jasje die je lekker samen op de bank kunt kijken.

  Netflix

  When We First Met

  De volgende op onze lijst met de 10 beste Netflix films is When We First Met, een romantische komedie die leuk is om te kijken met je vriend of vriendin. De film gaat over Noah, die via een magisch fotohokje terug in de tijd reist. Hij wil op die manier de avond waarop hij Avery ontmoette opnieuw blijven beleven, zodat hij haar hart kan veroveren. Ondanks dat zijn nacht perfect was, belandt hij in de friendzone. Door terug in de tijd te gaan wil hij erachter zien te komen wat er fout ging.

  In de hoofdrollen zie je Adam DeVine, Alexandra Daddario en Shelley Hennig. De komedie legt de focus vooral op relaties, wat ervoor zorgt dat de film perfect in ons lijstje past!

  Entertainment One

  Now You See Me

  Ook Now You See Me staat op onze lijst met de tien beste Netflix films om samen te kijken. Het verhaal volgt de ‘Four Horsemen’, bestaande uit Daniel (Jesse Eisenberg), Jack (Dave Franco), Henley (Isla Fisher) en Merrit (Woody Harrelson). Deze groep ontmaskert veel corrupte bedrijven door goocheltrucs te gebruiken. Ex-goochelaar Thaddeus (Morgan Freeman) doet er alles aan om hen te ontmaskeren, wat ervoor zorgt dat alles een kat-en-muis-spel wordt met allerlei trucs.

  Er kwam later ook nog een tweede deel van de film uit, Now You See Me 2. Het verhaal van deel 2 gaat verder op het einde van deel 1. Je kunt dus samen op de bank met je vriend of vriendin Now You See Me deel 1 en 2 gaan bingewatchen om de koude dagen door te komen.

  De gehele box van Now You See me 1 en 2 is nu te koop bij bol.com voor 15.99 euro.

  Netflix

  Annihilation

  Annihilation biedt een mix tussen sciencefiction en horror. Het verhaal gaat over Lena (gespeeld door Natalie Portman), een bioloog en voormalig soldaat. Om uit te vinden wat er met haar man is gebeurd in Area X, gaat ze op een missie. Area X is een sinister gebied dat uitgestrekt ligt over de Amerikaanse kust. Lena en haar team komen er al gauw genoeg achter dat dit gebied zowel mooi als gevaarlijk kan zijn.

  De film geeft je continu een gevoel van ongemak en spanning. Elk moment kan er iets dodelijks tevoorschijn komen, maar je weet niet precies wat. Daarom kan de film niet ontbreken in ons lijstje met de tien beste Netflix films om samen te kijken, zodat je tegen elkaar aan kan kruipen bij alle creepy momenten. Wij noemden Annihilation zelfs één van de beste horrorfilms van 2018. Sinds vorig jaar is de film makkelijk vanuit eigen scherm te bekijken op Netflix.

  Universal Pictures International

  Snow White & The Huntsman

  Veel klassieke Disney-sprookjes wordt tegenwoordig een nieuw leven ingeblazen met live-action versies. Dat is ook het geval met Snow White & The Huntsman, die het klassieke verhaal van Sneeuwwitje op een iets andere wijze interpreteert.

  Uiteraard volgen we in de film Snow White (Kristen Stewart), die opgroeit met de liefde van haar ouders. Daar komt alleen al snel verandering in wanneer haar moeder komt te overlijden en de koning wordt verleidt door de kwaadaardige Ravenna (Charlize Theron). Het leven van Snow White is niet langer zeker met de aanwezigheid van haar stiefmoeder, zeker niet wanneer een jager (Chris Hemsworth) wordt ingehuurd om de jonge prinses te vermoorden. Een ideale film om een knus avondje te vullen op de bank.

  RCV Film Distribution

  She's The Man

  Als je zin hebt om samen met je vriend of vriendin relaxed een komische film te kijken, is She's The Man de perfecte film voor jou! De film kwam uit in 2006 en is gebaseerd op Twelfth Night, een toneelstuk van William Shakespeare. Uiteindelijk waren zoveel mensen tevreden met de film, dat She's The Man tot drie keer aan toe genomineerd werd bij de Teen Choice Awards en twee prijzen behaalde! De film staat dan ook op ons lijstje met de 10 beste Netflix films om samen te kijken.

  De film volgt een meisje genaamd Viola (Amanda Bynes), wiens leven draait om voetballen. Ze komt erachter dat het meidenteam van voetbal stopt door te weinig inschrijvingen. Steeds maar krijgt ze te horen dat vrouwen niet goed kunnen voetballen en ze is het zat. Haar tweelingbroer, Sebastian, wil met zijn band in Londen optreden en is daarom twee weken weg. Hij vraagt Viola om hem te helpen met school, aangezien hij niet zomaar weg kan gaan. Ze vermomt zich als hem en voetbalt mee in het jongensteam. En dan wordt ze ook nog eens verliefd. Catfishing op een heel nieuw niveau...

  Netflix

  Black Mirror: Bandersnatch

  De een-na-laatste film op onze lijst met de tien beste Netflix films om samen te kijken is Black Mirror: Bandersnatch. De film is nogal anders dan de meeste films die we gewend staan, want hierbij staan jouw keuzes centraal. Alle keuzes die jij maakt zorgen voor andere scènes die je te zien krijgt en dus ook een ander einde.

  Het verhaal volgt een jonge programmeur aan wie wordt gevraagd een fantasieverhaal om te zetten naar een game. De grens tussen game en realiteit wordt in de film steeds vager naarmate de programmeur de game verder ontwikkelt. Zoals we wel gewend zijn van Black Mirror is de film surrealistisch opgezet, waarbij je goed moet nadenken over wat echt en nep is. De programmeur die de hoofdrol heeft in Bandersnatch is Fionn Whitehead, bekend van zijn rol als Tommy in oorlogsfilm Dunkirk.

  Netflix

  Bird Box

  De laatste film in onze lijst is Bird Box, een post-apocalyptische film die zich afspeelt nadat een duistere kracht een groot deel van de bevolking tot zelfmoord heeft gedreven. Malorie, een jonge vrouw, probeert (grotendeels geblinddoekt) te overleven samen met twee kinderen. De scènes verspringen tussen meerdere tijdlijnen: het begin voordat alle ellende start, het moment voordat de kinderen geboren worden en het heden, waar ze zich nu bevindt.

  De film is een combinatie tussen horror en thriller en is gebaseerd op een boek, geschreven door Josh Malerman. Bird Box is een ontzettend spannende film waardoor je continu op het puntje van je stoel zit. Stiltes die net even te lang duren die vervolgens zorgen dat je je niet op je gemak voelt of mensen die bezeten raken door de monsters en anderen of zichzelf iets aan doen. Een perfecte film om dicht tegen je vriend of vriendin aan te kruipen.

  Dit artikel is bijgewerkt op 29 mei 2020.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.