Sinds ARK Survival Evolved PS4 beschikbaar is krijgen we verschillende vragen over de game. Enkele van deze vragen zullen we dus voor je beantwoorden. We gaan kijken naar wat je ervan kunt verwachten, naar de toekomst maar uiteraard ook de manier waarop je de game kunt krijgen. In deze ARK Survival Evolved PS4 guide vind je de antwoorden.

Hoe kun je ARK Survival Evolved kopen?

ARK Survival Evolved kwam in juni van 2015 voor het eerst uit via Steam Early Access, de ontwikkelaar Studio Wildcard kreeg hierdoor extra financiën om ARK Survival Evolved verder te ontwikkelen. Omdat ARK destijds al super populair was verscheen de titel later ook op Xbox One via Xbox One game preview, de Early Acces van Xbox. PlayStation heeft (nog) geen functionaliteit om games eerder te spelen dan wanneer deze officieel zijn uitgekomen, dit is voor Studio Wildcard de reden geweest om ARK eerst verder te ontwikkelen en daarna uit te brengen op PlayStation.

Hoewel Studio Wildcard nog niet helemaal klaar is met ARK, heeft de studio toch besloten om de game uit te brengen op PlayStation 4. Dit betekent echter niet dat de ontwikkeling voor de PlayStation versie stil ligt, Studio Wildcard heeft namelijk besloten om ARK frequent te updaten, zodat de PlayStation speler niet achterblijft.

Hoe kom je dan nu aan ARK Survival Evolved? ARK kun je vinden op Steam, op de Xbox Marketplace en in de PlayStation Store. Wanneer je de game opzoekt zullen er twee dingen, op PlayStation zelfs drie, verschijnen op je scherm, namelijk ARK Survival Evolved en ARK Scorched Earth.

ARK Survival Evolved is het hoofdspel, dit is eigenlijk het enige wat je nodig hebt als je ARK voor het eerste wilt spelen. Scorched Earth is een expansie pakket, dit houdt in dat dit een extraatje is voor ARK Survival Evolved. ARK Scorched Earth voegt onder andere nieuwe dino’s toe, die allemaal te vinden zijn op een nieuwe kaart.

Op PlayStation zul je ook nog ARK Survival Evolved - Survivor's Pack in de store zien staan. ARK Survival Evolved - Survivor's Pack is simpelweg een bundeling van het basisspel en de uitbreiding. Voor de ultieme ARK ervaring zijn beide natuurlijk leuk, maar met alleen het basisspel zul je al heel wat uren vooruit komen.