In deze special wordt er dieper op de voltallige release ingegaan. Er komt informatie voorbij over wat voor soort spel het is en welke edities er te koop zijn. Natuurlijk kunnen we je de verschillende werelden ook niet onthouden, want het zou zonde zijn als je iets van deze prehistorische setting mist.

Wat is ARK nou eigenlijk?

Ark Survival Evolved, zoals het spel origineel heet, kwam ruim twee jaar geleden naar Steam om de boel op stelten te zetten. De game groeide in rap tempo uit tot één van de meest gespeelde spellen. Hedendaags hebben ruim vijf miljoen PC-spelers het spel in hun digitale bibliotheek hangen, Xbox One en PS4-exemplaren niet meegerekend.

Maar wat oefent nou zo’n ongelofelijke invloed uit op gamers dat zij deel willen uitmaken van deze community? Is het vanwege de bloedmooie wereld, het sociale multiplayer aspect waarbij je deel kan uitmaken van een stam of ligt het toch meer aan het temmen en gebruiken van kolossale monsters? Bovendien kan je naar alle wens kastelen bouwen, vechten en op ontdekking uit gaan. ARK valt hiermee niet bepaald in een hokje te plaatsen aangezien het een mengelmoes is van verschillende genres.

De multiplayer wordt gedraaid op de verschillende servers. Elke server kan een groot aantal spelers kwijt en vormt het nieuwe digitale leven voor desbetreffende gamers. Speciaal voor de ARK release worden de legacy servers totaal gereset, zodat nieuwe spelers ook nog een kans maken. Deze werelden beginnen weer van de grond af aan.