Apple Keynote 2016 Samenvatting - iPhone 7 en 7+ gepresenteerd

Apple Keynote hoogtepunt: Apple Watch 2

Na bijna anderhalf jaar na de release van de eerste Apple Watch in de Verenigde Staten, werd daar eindelijk de Apple Watch 2 geïntroduceerd. Qua uiterlijk lijkt de wearable weinig te verschillen van zijn voorganger, maar de nieuwe Apple Watch, die door het leven zal gaan als de Series 2, heeft een flinke interne boost gekregen ten opzichte van zijn voorganger.

Vanaf nu kunnen de gebruikers schrijven op het scherm en zal zelfs Pokémon Go speelbaar zijn op de Apple Watch. Pokémon Go voor de Apple Watch is beschikbaar richting het einde van 2016.

Ook is het digitale horloge van Apple niet langer spatwaterdicht, maar echt waterdicht tot wel 50 meter. Apple pronkte groots met dat feit dat het horloge zwem-proof is en liet beelden zien van een zwemmer die het horloge om had. Een mooie feature aan de nieuwe Apple Watch Series 2 is dat de interne speaker het water letterlijk uit het horloge blaast.

De nieuwe Series 2 zal in veel verschillende combinaties beschikbaar zijn. Zo kan de gebruiker zelf een geschikte horlogeband uitzoeken en zijn er ook verschillende horlogekasten verkrijgbaar.

De goedkoopste versie van de Apple Watch Series 2 kost €439,- en kan oplopen tot wel €1.519,- voor de Apple Watch Edition. Deze duurste uitvoering is gemaakt van keramiek dat vier keer sterker moet zijn dan staal.