Apple Keynote 2016 Samenvatting - iPhone 7 en 7+ gepresenteerd

Apple Keynote hoogtepunt: Airpods

Het tweede grote moment beleefde Apple bij de aankondiging van de Airpods. Tijdens de Apple Keynote werd duidelijk dat Apple maar wat graag van draden af wil en dat werd bevestigd met deze oordopjes. Apple wil de overstap van oordopjes met draad naar draadloze oordopjes zo makkelijk mogelijk maken.

De oordopjes worden aangesloten op alle devices, die Airpods ondersteunen, door simpelweg de case te openen naast het product. Je kan meerdere apparaten tegelijk aansluiten en de Airpods wisselen eenvoudig tussen de apparaten door een druk op het te gebruiken apparaat.

De opgeladen oordopjes spelen vijf uur lang onafgebroken muziek af, maar zijn op te laden via de meegeleverde charging case. Deze speciale hoes voor de Airpods gaat 24 uur mee. Volgens Apple staat 15 minuten aan opladen tot wel drie uur aan muziek luisteren.

De Airpods zijn te gebruiken om Siri aan te sturen om iemand te kunnen bellen met de ingebouwde microfoon, het volume te veranderen of een ander liedje aan te zetten zonder je telefoon erbij te pakken..

Airpods zullen € 179,00 kosten en zullen eind oktober beschikbaar zijn.