Apex Legends en Fortnite Battle Royale zijn twee compleet verschillende games met één belangrijke overeenkomst. Het doel in een battle royale game is namelijk om als laatste speler of team over te blijven. Hiervoor moet je in Apex Legends negentien andere teams verslaan en in Fortnite Battle Royale zelfs nog meer. Het is dus niet makkelijk om een overwinning te halen in een battle royale game. Naast deze overkomst zijn er vooral verschillen in deze vergelijking tussen Apex Legends vs Fortnite Battle Royale.

Knallen in een cartoon wereld

Het doel van de twee games is in theorie eigenlijk vrij simpel: blijf als laatst levende over. In de praktijk ga je het zwaarder krijgen dan Katniss Everdeen in The Hunger Games. Wanneer je Apex Legends vs Fortnite Battle Royale vergelijkt, valt meteen op de het er grafisch allemaal heel anders uit ziet. De populariteit van Fortnite Battle Royale is mede te danken aan de kinderlijke, cartoonachtige stijl die ook de jongere kinderen aanspreekt. Er is geen druppel bloed te bekennen en dat is wel heel anders in Apex Legends.

Op grafisch gebied ziet Apex Legends er namelijk een stuk realistischer uit dan Fortnite Battle Royale, maar de game bevat nog wel een vleugje cartoon. Het is op dit gebied een kwestie van smaak welke game je er beter uit vindt zien. De graphics van Fortnite Battle Royale hebben wel wat. Je speelt in een vrolijke cartoon wereld vol met kleur waar het doel elkaar afslachten als doorgedraaide vechthonden in een ring.