Pathfinder

De volgende hero in Apex Legends is R2-D2 on steroids. Oké, misschien niet helemaal, maar hij lijkt er wel op. De echte naam is Pathfinder en hij is tevens ook de enige robot in deze lijst met Apex Legends heroes. De vaardigheden van deze niet zo-vriendelijke robot hebben te maken met mobiliteit.

De Tactical Ability van Pathfinder is namelijk Grappling Hook. Hiermee kun je snel naar een andere locatie springen, door je Grappling Hook op bijvoorbeeld een muur te schieten. Dit doet een beetje denken aan de Grappler uit Fortnite Battle Royale die inmiddels in de Vault is geplaatst.

Zijn Passive Ability is erg handig, maar heeft niet zozeer iets met mobiliteit te maken. Net als in andere Battle Royale games is er een steeds kleiner wordende cirkel, waarin de strijd zich afspeelt. Het is altijd maar de vraag waar de volgende cirkel naartoe gaat, maar met Pathfinder kun je dit met Insider Knowledge te weten komen. De Ultimate Ability van Pathfinder is zeer handig, want hiermee creëer je kabelbanen voor je teamgenoten zodat iedereen snel van punt A naar punt B kan gaan.