Gibraltar

Gibraltar is wel vanaf het begin in Apex Legends te gebruiken zonder dat je hiervoor moet betalen. Deze vriendelijke reus is wat meer gericht op het verdedigen van een bepaalde positie. Zijn vaardigheden lenen zich hier beter voor, want wanneer je zijn vaardigheden gebruikt, wordt het voor de vijand lastig om jou van je plek te krijgen.

De Tactical Ability van Gibraltar is Dome of Protection. Hiermee kun je voor vijftien seconden een schild om jezelf plaatsen om de aanvallen van je tegenstander af te weren. De Passive Ability van Gibraltar is Gun Shield. Iedere keer dat je richt met je wapen, verschijnt er een schild dat inkomende schoten blokkeert. Kogels afvuren in de richting van Gibraltar is makkelijk, maar ook daadwerkelijk raak schieten is hele andere koek.

Tot slot is er nog de Ultimate Ability die Defensive Bombardment heet. Deze vaardigheid kan zowel aanvallend als verdedigend worden ingezet. Het doet een beetje denken aan een Predator Missile in de Call of Duty games, waarmee je op een exacte locatie bommen laat vallen. Iets wat vrij logisch is aangezien Respawn Entertainment is opgericht door een aantal oud-Call of Duty makers.