Zo hebben we goed kunnen proeven van de gameplay, bevat de game diepgaande mechanics en een scala aan vijanden. Dat komt doordat Anthem een reusachtige wereld te bieden heeft die je alleen of samen met je vrienden online kunt ontdekken. Die wereld zit vol gevaren en een verhaal dat je niet wil missen!

Cynische scheppers

In Anthem leef je in een wereld waarin legendarische wezens genaamd de creators een prachtige wereld vol flora en fauna hebben gecreëerd. Helaas maakten de creators de wereld niet af en verdwenen ze terwijl de wereld nog ongebalanceerd was. Wel waren de creators aardig genoeg om het gereedschap waarmee ze de wereld hebben gemaakt achter te laten. Dat gereedschap is een bron genaamd The Anthem of Creation.

Onder het gedachtegoed: wie The Anthem of Creation in handen heeft, regeert over de gehele wereld is het aan jou om ervoor te zorgen dat de Anthem of Creation niet in verkeerde handen valt. Er zijn namelijk genoeg monsters die je het leven zuur willen maken én wel van de kracht van de Anthem of Creation willen proeven. Gelukkig speel jij wanneer de Anthem release plaatsvindt als een Freelancer die beschikt over een speciaal exoskelet genaamd een Javelin.