Wanneer je de credits van Anthem hebt gezien, ben je klaar om met de grootste uitdaging te beginnen. Het is dan namelijk tijd om aan de slag te gaan met de end game content van Anthem en die is niet mis. Van speciale uitdagingen tot het maximale level: dit is wat je moet weten over de Anthem end game content.

Het maximale level

In Anthem maak je gebruik van het speciale exoskelet genaamd de Javelin en gedurende de game word je steeds sterker. Je personage levelt en kan in Anthem maximaal level 30 bereiken, maar dan ben je er nog niet. Wanneer je level 30 bent, heb je namelijk de mogelijkheid om nog sterker te worden door een ander soort levelsysteem na te jagen. Dit andere levelsysteem laat je steeds sterker worden door nieuwe wapens en uitrusting te verzamelen.

Op basis van de kracht van de voorwerpen die je vindt, kun je deze nieuwe level meter opbouwen om nog sterker te worden. Deze meter bestaat uit een combinatie van de kracht van alle individuele punten die een voorwerp heeft. Je kunt het systeem vergelijken met het Light-level systeem uit Destiny, want in de shooter van Bungie kun je na het maximale level te hebben bereikt ook alleen nog maar door loot een nog hoger Light-level verdienen.