Voor iedereen die niet bekend is met Anthem en het bizarre verhaal rondom de game heeft gemist, hebben we hier nog een korte samenvatting. Anthem is een gedeelde open wereld game waarin je met een soort van Iron Man pak een mysterieuze, destructieve planeet verkent om de Anthem of Creation te vinden. De game lanceerde in een alles behalve goede staat, waardoor veel fans al snel afhaakten en de game flink onder vuur kwam te liggen. Sindsdien heeft ontwikkelaar BioWare, bekend van Mass Effect en Dragon Age, er alles aan gedaan om de game alsnog een succes te maken.

Groot gemak

De goedmakertjes begonnen eigenlijk al voordat het Anthem Cataclysm event van start ging, maar zijn het meer dan waard om te noemen. De game speelt nu namelijk al stukken anders als tijdens de lancering. Eén van de grote hekelpunten van veel fans was namelijk dat je niet op elk gegeven moment de voorwerpen kon bekijken die je verdiende tijdens het spelen. Daar is inmiddels verandering in gekomen tot vreugde van veel spelers, waardoor je nu op elk moment je Javelin-pak (lees als: je Iron Man-pak) kunt aanpassen.

Daar stopt het overigens niet, want ook zijn flink wat serverproblemen verholpen. Combineer dat ook nog eens met de verbeterde laadtijden en het is ineens een stuk makkelijker om de game te spelen. Anthem werd bij de lancering namelijk door zowel serverproblemen en ontzettend veel, lange laadtijden geplaagd wat ook bij veel spelers in het verkeerde keelgat schoot. Nu zijn er nog steeds een aantal laadschermen te vinden, maar dat deze slechts een paar seconden duren is al stukken beter dan de halve minuten die je eerst moest wachten.