Angry Birds AR release - Verover die eieren terug in AR

Dit jaar is het alweer tien jaar geleden dat de eerste Angry Birds game werd uitgebracht door de Finse ontwikkelaar. Daarom vindt Rovio het tijd voor een speciale editie. Deze keer vliegen de vogels niet over je beeldscherm, maar door je huiskamer. Door middel van Augmented Reality (AR) verandert jouw omgeving in het speelveld voor de nieuwste Angry Bird game. De game gaat officieel Angry Birds AR: Isle of Pigs heten en je kunt de game vanaf vandaag pre-orderen.

Alleen voor iPhone

Dan zullen we meteen maar met het 'slechte' nieuws beginnen, want de nieuwe game van Rovio komt alleen maar uit op de apparaten van Apple, die ARKit ondersteunen. De release van Angry Birds AR betekent een nieuwe game, die niet beschikbaar is voor Android-apparaten. Apple is gaan samenwerken met Rovio om de nieuwste features van de A12 Bionic chip te benuttigen. Dit viel mooi samen met het jubileum van Angry Birds, waardoor we binnenkort kunnen genieten van Angry Birds AR.

Voor de game wordt gebruik gemaakt van de kracht van de processor van de Apple smartphones. Zo kan de AR functie van de apparaten niet alleen meer worden gebruikt om te meten en voorwerpen in jouw woonkamer te plaatsen, maar ook om vogels door je woonkamer te schieten. Virtueel dan he!