De combat

Deze eerdergenoemde experimenten met alien DNA op mensen, zijn ook op jou toegepast. Niet zo fijn voor je personage, maar dit heeft wel weer als gevolg dat jij toffe skill trees vrij kan spelen, zowel bestaande uit menselijke krachten als die van aliens.

Zo kan je allerlei verschillende krachten vrijspelen, bijvoorbeeld de eerdergenoemde Mimic skill. Een andere toffe kracht is Phantom Genesis, waarbij je de lijken die verspreid over Talos-1 liggen weer tot leven wekt en vervolgens gebruikt als strijdkracht tegenover vijandige aliens. Menselijke skills geven je de mogelijkheid om apparaten te hacken of te repareren, of om sneller te kunnen rennen of hoger te springen.

Bovendien heb je ook nog eens een gevarieerd arsenaal aan wapens bij je zijde, uiteenlopend van een moersleutel tot het geavanceerde GLOO Cannon dat een snelhardend goedje op vijanden afschiet. Ook heb je genoeg verschillende granaten tot je beschikking, bijvoorbeeld de Recycler Charge die vijanden omtovert tot resources die jij weer kan gebruiken tijdens het craften; handig!

Zeer binnenkort kunnen we dan eindelijk zelf met de Prey gameplay aan de slag in de demo, die vanaf 27 april te spelen is op Xbox One en PlayStation 4. Gaan jullie met deze demo aan de slag? Laat het ons weten via de comments!