De setting van Prey

Zoals eerder al kort naar voren kwam, speelt Prey zich af op het ruimtestation de Talos-1. Het jaar is 2034, maar de game speelt zich op een andere tijdlijn af dan de onze. Op deze tijdlijn werd in 1963 de moord op president John F. Kennedy namelijk voorkomen, wat tot gevolg had dat hij tijdens zijn presidentschap veel geld in het ruimteprogramma heeft kunnen steken.

Allemaal leuk en aardig natuurlijk, maar dit zorgde er wel voor dat de ongewenste aandacht van aliens getrokken werd. Deze aliens genaamd de Typhon vielen de aarde aan, waarop de Verenigde Staten en de Sovjet-Unie de handen ineen hebben geslagen om deze bedreiging tegen te gaan. En voilà, zo ontstond het ruimtestation de Talos-1. Dit station had eerst als doel de Typhon op te sluiten, maar trok al snel wetenschappers aan die de wezens wilden onderzoeken.

Op dit enorme onderzoeksstation ben je natuurlijk niet alleen, want er bevinden zich ook nog andere overlevenden aan boord. En we bespraken eerder al dat de manier waarop jij met die mensen omgaat, invloed heeft op het verhaal. Wil je meer weten over het ruimtestation de Talos-One? In onze Prey setting special gaan we nog een stukje dieper in op de plek waar het verhaal zich afspeelt, of je kan de video bovenaan deze pagina bekijken.