Lekker puzzelen

Talos-1 zit vol met geheimen en tijdens je tocht door dit ruimtestation doen zich ook de nodige blokkades op je pad voor. Deze bieden zich vaak aan in de vorm van puzzels, waarbij je het hacken van apparaten als meest duidelijke voorbeeld kan nemen.

Wat minder voor de hand liggende puzzels zijn te vinden in de vrijheid die je hebt tijdens het verkennen van Talos-1. Zo zijn sommige plekken bijvoorbeeld alleen te bereiken door er met je GLOO Cannon een eigengemaakte brug naartoe te schieten.

Al helemaal tof is de Mimic ability, die we in onze tweede hands-on even uit mochten proberen en die je in de video bovenaan de pagina in actie kan zien. Deze skill laat je als speler in allerlei objecten transformeren. Een lege pizzadoos, een koptelefoon, een bijzettafeltje: je kan het zo gek niet bedenken, of je kan er wel in transformeren.

Wij kwamen bijvoorbeeld in een situatie terecht waarbij we een keycard moesten stelen om zo een ruimte binnen te komen. Nu kan je braaf doen wat de game je opdraagt, maar je kan er ook voor kiezen om de Mimic ability te gebruiken om jezelf in een koffiekopje te veranderen. Zo ben je klein genoeg om door een gat de kamer in te kruipen. Voilà, probleem opgelost!