De Prey demo is vanaf 27 april te spelen op Xbox One en PlayStation 4. Deze demo geeft spelers de kans om aan de slag te gaan met het eerste uur van de game. Weet je nog niet echt wat je moet verwachten van deze nieuwe IP? Dan leggen wij in dit artikel de Prey gameplay nog even haarfijn voor je uit.

Voor informatie over de Prey setting, de combat en een hands-on impressie kan je natuurlijk ook op XGN.nl terecht. De belangrijkste zaken over de Prey gameplay zijn in dit artikel te vinden.

Het verhaal achter Prey

Een belangrijk element van de Prey gameplay is het sterke en diepgaande verhaal dat de game vertelt. Je speelt Prey als de mannelijke of vrouwelijke Morgan Yu, aan boord van het ruimtestation Talos-1. Op dit station wordt onderzoek gedaan naar de effecten van alien DNA op het menselijke lichaam, en zoals we inmiddels wel gewend zijn uit andere games en films, kan dat natuurlijk niet steeds goed blijven gaan.

Op een dag gaat het dus gruwelijk mis en vindt er een heuse uitbraak plaats. Vijandige aliens overspoelen het station en veel mensen komen hierbij om het leven. Op zich al de basis voor een prima verhaal vol actie, maar daar blijft het niet bij.

Prey biedt je als speler namelijk ook de mogelijkheid om zelf keuzes te maken, die invloed hebben op het verhaal. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de manier waarop je als speler omgaat met andere overlevenden aan boord. De game beschikt hiervoor over meerdere eindes, aldus Ricardo Bare, lead designer van Prey. Hoewel de game dezelfde naam draagt, heeft Prey trouwens niets te maken met de gelijknamige game uit 2006, dus je hoeft die niet eerst gespeeld te hebben om deze game te kunnen begrijpen.