De reden hiervoor is, net als bij de E3, de financiële problemen waar THQ in 2011 mee kampte. In februari werd bekend gemaakt dat de uitgever een nettoverlies van 42,5 miljoen euro heeft geleden. Dit verlies werd onder andere veroorzaakt door uDraw.

Wil je een grote booth hebben op de Gamescom dan kun je heel wat geld gaan neerleggen, dus die zien we in ieder geval niet. Wel is het mogelijk dat THQ in een minimale mate aanwezig zal zijn op de beursvloer. De uitgever is op dit moment nog druk bezig met het afwegen van de verschillende opties.

In augustus brengt THQ Darksiders II naar de winkels, dus de uitgever zou er goed aan doen om het spel nog voor een laatste keer aan het licht te brengen op de Gamescom. De organisatie van het Duitse evenement gaf immers aan dat de Gamescom ruim dubbel zo groot wordt als in 2011. 

Darksiders II komt op 21 augustus naar de PlayStation 3, Xbox 360 en PC. In maart kregen wij al een voorproefje van het spel. Hoe het vechten met hoofdpersonage Death precies uitpakt lees je in de impressie die wij schreven.