De directeur van de huidige koploper in de Nederlandse eredivisie denkt dat de bezigheid gamen een negatief effect heeft op de mentaliteit van mensen, en dus ook op die van zijn eigen voetballers. Die zou er fors op achteruit gaan volgens Gerbrands.

"Deze generatie heeft al tienduizend uur videogames gespeeld voor hun achttiende. Je begint in zo'n spelletje in level één en gaat naar level twee. Van level twee ga je door naar drie, enzovoorts. Onderweg kun je 'dood' gaan in het spel, maar dan begin je vrolijk weer opnieuw, heel vrijblijvend, alsof er niets is gebeurd. Even één level terugvallen en daarna terugknokken en weerstanden overwinnen, dat gebeurt niet."

Met deze simplistische beschrijving van hoe een gemiddelde videogame volgens Gerbrands in elkaar steekt, wil de man duidelijk maken dat dit de mentale weerbaarheid die voor een voetballer vereist is om op het hoogste niveau te kunnen slagen, duidelijk niet bevorderd wordt door het spelen van deze spelletjes. 

"In de profsport maak je wel mee dat je even terugvalt in niveau. Je speelt eens in de basis, en kunt het vervolgens niet verkroppen dat je op de bank of tribune zit. Dat heet tegenslag en dan moet je knokken om weer snel op te pikken. Deze generatie, die ook in de jeugdopleiding steeds is doorgegroeid, is dat niet gewend. Dan denken ze al snel dat ze bij een andere club weer probleemloos opnieuw kunnen beginnen."

Oordeel hieronder in de reacties zelf maar of Gerbrands gelijk heeft of dat hij het hier bij het verkeerde eind heeft. In ieder geval is ons wel duidelijk dat de beste man nog nooit Dark Souls heeft gespeeld, maar dat geheel terzijde.