Open wereld Star Wars game

Het eerste project waarvan we zeker weten dat die er gaat komen is de open wereld Star Wars game van Electronic Arts. De game wordt ontwikkeld door EA Motive en kent nu al een roerige ontwikkelingsperiode. De game zou namelijk intern al een aantal keren op de schop zijn gegaan.

In eerste instantie zou Visceral Studios, ontwikkelaar van Dead Space, samen met Uncharted-regisseur Amy Henning een lineaire Star Wars game maken die zou lijken op Uncharted. Dat project heette Ragtag en werd in 2017 geannuleerd door EA, waarna EA Montreal het project overnam. EA Montreal zou de game omtoveren tot een open wereld game en noemde het project intern 'Orca'. Dit project zou nu ook geannuleerd zijn omdat het te lang zou duren voordat de game verscheen.

In plaats daarvan is het nu de bedoeling dat EA in 2020 met een nieuwe Star Wars game komt die kleinschalliger is dan wat Motive in gedachte had. Dit nieuwe project zou eind 2020 moeten verschijnen, maar wat je precies in de game kunt doen is nog niet bekend. Het duurt dan ook nog wel even voordat je een nieuwe Star Wars game kunt spelen. De meest recente Star Wars game die je al wel kunt spelen is Battlefront II, bekijk daarvan hierboven een trailer.