Aanklacht tegen Amazon Studios

In juni 2018 besloot Amazon om zich terug te trekken op het contract wat zij had met Allen. Volgens Allen is de voornaamste reden voor deze contractbreuk een 25-jaar oude beschuldiging tegen Allen dat hij zijn geadopteerde dochter, Dylan Farrow, seksueel mishandeld zou hebben. Dit vertelt de adoptiedochter van Allen, Dylan Farrow in een open brief.

Volgens Allen was dit al geen grondige reden om het contract te breken, aangezien de beschuldiging al bekend was bij Amazon, nog voordat de twee partijen met elkaar in zee gingen.

Gigantische som geld voor Woody Allen

Geschat zal Allen en zijn bedrijf, Gravier een gigantische som geld kunnen krijgen van de rechtszaak, namelijk tussen de 68 en 73 miljoen dollar.

De filmreeks die Allen zou maken , waar Allen en Amazon een contract voor hadden zou de titel Crisis in Six Scenes krijgen. Later werd er besloten om een totaal van vier films te maken in deze reeks. Allen is verantwoordelijk voor menig tragisch/komische film. Klassieke Allen films als Manhatten en Annie Hall werden opgevolgd met titels als Wonder Wheel en Midnight in Paris.

Of Allen gelijk krijgt met de rechtszaak is nog maar af te wachten, wel zal Allen en zijn bedrijf, Gravier een gigantische som geld vangen mocht Allen gelijk krijgen.