Orde versus Chaos

Rond het jaar 431 voor Christus, waarin Oddysey zich afspeelt, was nog geen sprake van de Assassijnengilde of Tempeliersfactie. Origins markeerde namelijk het begin van een dergelijke brotherhood. Zelf speel je als een Spartaanse huurling die verbannen is uit zijn familie. Is dit dan nog wel een echte Assassin’s Creed?

Côte meent van wel. “Het moderne verhaal van Layla Hassan uit Origins gaat verder in Odyssey. De focus van deze verhaallijn ligt nog steeds op haar taak om meer kennis over de Eerste Beschaving en diens artefacten te vinden. De setting van deze game is daar perfect voor, want dichter bij de Eerste Beschaving zijn we nog nooit geweest.”

Bovendien gaat de serie volgens de producer over de strijd tussen order en chaos.

“Assassin’s Creed is veel meer dan alleen de Brotherhood of de Hidden Blade. Wanneer je het over de Tempeliers hebt, heb je het over orde. Dat is waar ze altijd voor hebben gestaan en de franchise kende vanaf het begin de spanningen tussen chaos en orde. Dus ondanks dat er geen Tempeliers aanwezig zijn in de game, zul je in Odyssey deze twee filosofieën zien botsen. Het is dit concept van orde en chaos en het feit dat je een belangrijk moment in de geschiedenis van de mens meemaakt wat van Odyssey een Assassin’s Creed game maakt.”