2. The Elder Scrolls V Skyrim

Je zou onderhand kunnen stellen dat het juist een wonder was geweest als The Elder Scrolls V Skyrim niet een Switch third party game zou zijn. De zeer populaire RPG is namelijk al op ieder platform uitgekomen en komt binnenkort zelfs naar uit voor de Virtual Reality-bril van PlayStation. Toch was de euforie rondom het verschijnen van Skyrim in de aankondigingtrailer van de Switch er niet minder om. Het was namelijk het teken dat derde partijen de console serieus nemen.

In The Elder Scrolls V Skyrim doorloop je met je eigen ontworpen personage honderden quests en trotseer je de woeste wereld van de provincie Skyrim. Je bent immers de Dragonborn en bent dus de enige die de teruggekeerde draken kan verslaan. Al moet je soms ook wel eens een oud vrouwtje helpen haar man terug te vinden of, ietwat serieuzer, de burgeroorlog in jouw voordeel beslissen.

The Elder Scrolls V Skyrim werd gereleased in 2011 en groeide uit tot één van de meest iconische games van deze eeuw. Niet raar dus dat de RPG in 2016 naar de nieuwe generatie consoles kwam en in 2017 één van de grootste Switch third party games wordt.