Zo werd vorige week bekendgemaakt dat Rockstar Games L.A. Noire uitbrengt op Nintendo’s nieuwste console en ook andere grote uitgevers brengen hun games naar de Switch. Wij zetten vijf toffe Switch third party games voor je op een rij, te beginnen met:

5. NBA 2K18

Alhoewel FIFA de meest verkochte sportgame is, wordt NBA 2K vaak de kwalitatief sterkere sportgame genoemd. Zo scoren de NBA 2K-games jaar in jaar uit hoger dan een 8 in onze reviews. De laatste drie edities mogen het zelfs doen met cijfers van minimaal een 9. Reden genoeg om NBA 2K18 een plek te geven in ons lijstje.

In tegenstelling tot wat je vaak ziet bij games die voor zowel de PlayStation en Xbox als een Nintendo-console uitkomen, zijn bij NBA 2K18 alle versies wel inhoudelijk identiek aan elkaar. Qua grafisch spektakel zal de basketbalgame, met dit jaar Kylie Irving op de cover, logischerwijs wel minder zijn, maar dit geldt voor vrijwel iedere multiplatform game. Wij geven 2K wel het vertrouwen om de Switch versie van NBA 2K18 zo goed mogelijk uit te brengen.

NBA 2K18 komt 19 september uit voor de PlayStation 4, Xbox One, PC, Switch, PlayStation 3 en Xbox 360. Nog niet zeker van de kwaliteit van de serie? Lees gerust dan onze review van NBA 2K17 terug, waarin we de game bekroonden met een 9,6.