Eind maart kunnen we aan de slag met Mass Effect: Andromeda. Ondanks dat dit meer een role-playing game is dan een echte shooter, zal de game genoeg elementen bevatten om zelfs de fans van shooters een leuke ervaring te geven. Of gebruiken de echte shooter-fans deze game liever als voorproefje van wat er in 2017 gaat komen?

In deze special zetten wij vijf shooters op een rij die je zeker niet uit het oog moet verliezen. Deze games lijken veel potentie te hebben, maar gaan ze dit ook waarmaken?

5. Quake Champions (PC)

Het is al meer dan tien jaar geleden dat we met de laatste Quake aan de slag konden gaan, maar tijdens de E3 van 2016 is er een nieuw deel in de serie aangekondigd. Dit deel brengt je terug naar de roots van Quake, waar je met andere spelers wederom in een arena duikt. Hier vecht jij online uit wie de beste Quake speler is, maar dit gaat niet zo makkelijk. Met al die verschillende online spelers heerst er namelijk complete chaos waar je alles en iedereen in de gaten moet houden.

De fans van de Quake-franchise kunnen in ieder geval hun borst natmaken voor gloednieuwe personages, die allemaal over speciale aanvallen beschikken. Hierdoor moet je iedere keer weer goed nadenken welk personage gaat kiezen. De trailer van Quake toont in ieder geval dat we weer aan de slag kunnen met chaotische maps, die natuurlijk vol zitten met allerlei manieren om het je tegenstander lastig te maken.

Bethesda, ontwikkelaar van Quake Champions, belooft ons dat Quake Champions een belangrijke factor gaat worden in eSports. Zo zouden er namelijk meerdere officiële toernooien komen om de competitivie kant van Quake Champions een boost te geven. Quake Champions wordt in 2017 alleen voor PC verwacht, maar een versie voor console is nog niet uitgesloten.