Craften en upgraden

In de metrotunnels van Moskou kon je jouw gespaarde militaire kogels gebruiken als betaalmiddel. Dat of je gebruikte ze zelf omdat deze uiteraard een stuk krachtiger waren dan gewone ammo. Jammer genoeg voor Artyom (en dus jou als speler) bestaat die economie buiten de metrotunnels niet en ben je volledig op jezelf aangewezen. Gelukkig heb je goed opgelet bij handvaardigheid!

De rugzak van Artyom functioneert in Metro Exodus als tijdelijke werkbank, waar je de meest basale voorwerpen zelf kan maken. Werpmessen, metalen balletjes voor één specifiek wapen of gasmaskerfilters. Voor daadwerkelijke kogels of het goedkoper maken van filters en andere voorwerpen, zal je op zoek moeten naar een echte werkbank. Hoe lastiger de moeilijkheidsgraad, hoe minder vaak je er eentje tegen zal komen.

Aangezien materialen ook een stuk schaarser zijn, doe je er veel beter aan om voorafgaand aan een missie op een werkbank zoveel mogelijk voorwerpen te maken. Gebruik de rugzak alleen als het niet anders kan (geen filters meer, of totaal geen kogels op zak) en dan het liefst zo zuinig mogelijk. Gevaar schuilt achter elk muurtje, maar kogels en andere bruikbare voorwerpen niet!